Meč Monaka i Crvene zvezde u 28. kolu Evrolige (19.00) može da bude prekinut u jednom trenutku, a sve zavisi isključivo od - Majka Džejmsa.

Još jedan „Pick and roll“ vrteli smo na našem portalu, u studiju je bio domaćin Miroslav Mića Berić zajedno sa Nebojšom Todorovićem, zamenikom urednika sportske redakcije Nova.rs.

Naime, Majku Džejmsu je neophodno 12 poena da postane najbolji strelac u istoriji Evrolige, a kada se to bude desilo elitno takmičenje će prekinuti meč.

PROČITAJTE JOŠ

Ovi protokoli uključuju nekoliko različitih scenarija. Može da bude kompletno prekinut meč ukoliko se to desi u prvom poluvremenu, a za to je neophodno Džejmsu da postigne 12 poena. Ukoliko dođe do toga u drugom poluvremenu mnogo će zavisiti od situacije u kojoj se nalazi meč.

Ako se desi u toku dramatične završnice biće nešto duža pauza u trenutku kada sat bude zaustavljen.

Dobiće Džejms jednu loptu sa meča, kao relikviju, dok će se rezervnom loptom završiti susret. Džejmsu nedostaje 12 poena da preskoči Vasilisa Spanulisa koji je ukupno postigao 4.455 poena, dok je Amerikanac na 4.444.

Berić je istakao da bi i Saša Obravić, trener Monaka, više voleo da se sve završi u što ranijoj fazi.

„Gledajući njegov prosek realno je da postigne tih 12 poena. Nije pošteno da se na tri minuta do kraja meča seče, a to će da traje minumum pet minuta i igrači se ohlade. Nismo do sada imali priliku da se to uradi u Evroligi, kao u NBA. Kada su prekinuli zbog Lebrona sve je stalo na 45 minuta, koga interesuje utakmica. Poznajući Saše Obradovića njemu bi najviše odgovaralo da Džejms postigne 12 u prvoj četvrtini i da se napravi ceremonija i da se posle usesrede na utakmicu. Voleo bih da vidim Sašinu facu da se to desi u četvrtoj četvrtini, da mora da se prekine meč“, rekao je Berić.

Šta Mića Berić misli o Aleksi Avramoviću i njegovom napretku za dve i po godine koliko igra pod palicom Željka Obradovića? A da li je priznao da će Barselona teško biti druga na tabeli i šta smo sve još zanimljivo pričali možete da čujete i vidite u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcastapple podcastsoundcloud, spotifycastbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO Podcast Pick and Roll sa Mićom Berićem EP 20

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar