Foto: Screenshot Instagram ysaorathibus

Isaora Tibu, mačevalka iz Francuske, mogla bi da bude suspendovana sa Olimpijskih igara zbog dopinga, a ona je ponudila najbizarniju odbranu do sada.

Ona je prvi favorit za osvajanje zlata u Parizu od 26. jula do 11. avgusta na Olimpijskim igrama, ali možda uopšte neće dobiti priliku da se takmiči.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je testirana kao pozitivna na lek ostarin, zabranjeni lek jer utiče na povećanje mišićne mase i pomaže gubitku potkožne masti. Test je zvanično urađen sredinom januara, a kaznu može da izbegne samo ukoliko dokaže svoju verziju uzimanja nedozvoljene suptance.

Isaora je odbrani pojasnila da se ova supstanca našla u njenom telu nakon što ju je seksualno zarazio dečko Rejs Imboden, inače takođe mačevalac koji nastupa za SAD.

Francuskinja ima 32 godine, sakupila je 12 medalja na prvenstvima planete (bila je i šampionka sveta), te još 11 na evropskim takmičenjima. Uzela je srebro u ekipnom takmičenju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a bila je projektovana kao prvi favorit da u rodnoj državi osvoji zlato.

Do sada se desilo dva puta da su ukinute suspenzije sportistima kojima je pronađen ostarin u organizmu. Ranije su se dvojica sportista „oprala“ tako što su dokazali da je ova supstanca završila u njihovom telu nakon ljubavnih odnosa.

BONUS VIDEO Triler u Manili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar