Duško Ivanović
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sve još uvek visi u vazduhu.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Duško Ivanović više nije trener Crvene zvezde i to je ono što je posle subote popodne jedino izvesno. Poznato je i da Zvezda razmatra Janisa Sferopulosa kao prvu želju za novog trenera, dok se ne zna šta će dalje biti sa Ivanovićem.

PROČITAJTE JOŠ:

Španska Marka piše da bi Ivanović možda mogao opet da se vrati u Baskoniju, jer navodi da taj klub razmišlja o promeni Đoana Penjaroje sa mesta trenera.

Sezona za Baskoniju nije krenula kako se želelo, baš kao što nije ni Zvezdi (1-3) u Evroligi. Penjaroja ima imperativ pobede jer svaki sledeći poraz može da ga košta otkaza.

Već su arhivirani porazi od Bajerna i Žalgirisa, kada je Penjaroja rekao da svlačionica treba da bude jedinstvena i utegnuta, a kad to nije slučaj 19. oktobra, onda stvari idu loše.

Još letos je njegov status preispitivan zbog poraza od Huventuda u Kupu kralja i ACB ligi, u četvrtfinalu, dok je Baskonija prošle sezone bila u jednom periodu i među najboljim ekipama u Evroligi, a onda je pala.

Marka piše da i sada „Ivanovićeva senka lebdi nad Buesom“, aludirajući na Baskonijinu dvoranu „Fernando Buesa“, gde bi se na klupu Duško vratio četvrti put.

Radio je u Baskoniji sa dosta uspeha od 2000. do 2005, pa od 2008. do 2012. i od 2019. do 2021. Sa tim klubom je osvojio tri titule prvaka Španije, kup te zemlje i Superkup.

Inače, sa Baskonijom je ovih dana povezivan i Sferopulos, koji bi mogao da završi i na Malom Kalemegdanu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar