Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović kazao je svojim igračima da prave faul pre poslednjeg napada Barselone u četvrtoj četvrtini utakmice u "Pioniru".

Barselona je u meču 16. kola Evrolige slavila sa 99:94, posle produžetka, koji je izborio Nikola Mirotić svojom trojkom u poslednjoj sekundi regularnog dela utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je tri i po minuta pre kraja imala osam poena viška na 79:71, a Mirotić je posle nekoliko pogodaka Aleksa Abrinesa i Sertača Šanlija pogodio za 84:84.

Gazio je pre toga aut liniju, pa ta trojka ne bi trebalo da je uopšte ispaljena, ali je previd sudija na kraju odveo meč u produžetak.

„Ok, teška utakmica, mislim da je iz tog razloga košarka vrlo interesantan sport, nikad ne znate ko može da pobedi. Morate da igrate tačno 40 minuta sa fokusom. Danas smo izgubili zbog naših grešaka, ali i zato što je Barselona dobar tim, dobro je šutirala trojke. Srećan sam kako je moj tim odigrao, bićemo bolji u sledećoj utakmici, iz grešaka učimo da budemo bolji“, rekao je Ivanović posle meča.

Zvezda je u tom meču ostala rano bez Luke Vildoze, koji je povredio zadnju ložu i izašao sa parketa u prvoj četvrtini, posle čega se nije vraćao.

Foto: Starsport

„Ne znam stvarno, nije mogao da nastavi, a sad kako je, to ne znam“, kazao je Ivanović.

Odgovorio je i na pitanje da li je od svojih igrača tražio da prave faul u situaciji kada su vodili 84:81, a do kraja je ostalo osam sekundi. Jedina šansa za Barselonu je u tim momentima bila trojka koju je Mirotić ubacio.

„Jesam. Nije napravljen, izgubili smo utakmicu, ali ne treba kriviti… Sve je iz dobre namere bilo, nema problema, idemo dalje“, hladnokrvan je iskusni trener.

Mirotić je pre tog šuta pored Filipa Petruševa gazio aut liniju, i sam je rekao da je šokiran kako su sudije tako pogrešile, kada mu je snimak pokazan u miks zoni. Isprva ni Ivanović nije video gde je španski igrač gazio.

VIDEO Mirotić gazio aut-liniju, pa dao trojku za produžetak protiv Zvezde

„Ne znam, nisam mogao da vidim (da li je Mirotić gazio aut liniju), gde sam bio, ja ne znam stvarno. Ali i da je istina, nama to ništa ne pomaže, jer se neće ništa promeniti i poništiti utakmica… Mislim da su presudile naše greške u odbrani. Propustili smo Šanliju da ostane dva puta sam, iako smo taj pik morali da branimo drugačije, kako smo se dogovorili. Nismo, on je ostao sam i to je šest poena“, ukazuje Ivanović.

Ne zamera Petruševu na tome što nije pravio faul, ali je možda ukazao na činjenicu da je Stefan Marković pre toga promašio slobodno bacanje za +4, koje je moglo da reši meč.

„Filip koji je trebalo da napravi faul, dao je sve od sebe i to se dešava. To se dešava. Mi smo pre toga mogli da dobijemo utakmicu, da ne kažem šta smo mogli, pa da ne dođemo u tu situaciju“, napominje strateg kluba sa Malog Kalemegdana, koji neće dopustiti da njegovi igrači „potonu“ posle bolnog poraza.

„Normalno je da čovek mora da potone, jer ti je teško kad izgubiš, ali sutra će oni biti još jači“, zaključio je trener crveno-belih.

BONUS VIDEO: Mirotić u šoku sto je gazio liniju, velika podrška narodu na Kosovu i Metohiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar