Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Baskoniju rezultatom 78:71 u Beogradskoj areni u okviru drugog kola Evrolige.

Rezultat po četvrtinama bio je 25:20, 17:14, 17:15, 19:22, a Zvezda je skoro celu utakmicu bila u vođstvu.

Crveno-beli su uglavnom kontrolisali dešavanja na terenu, mnogo puta su imali i dvocifrenu prednost, mada je Baskonija uvela meč u neizvesnu završnicu, gde igrači Zvezde nisu poklekli.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Ajzea Kenan sa 19 poena, Džoel Bolomboj je imao 15 uz osam skokova i dve rampe, dok je Nikola Kalinić stao na 12.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji u timu Baskonije bio je Čima Moneke sa 19 poena, dok je Donta Hol dodao 13 uz sedam skokova. Loše veče imao je Markus Hauard, jer je stao na sedam poena, a za tri je šutirao svega 1/5.

Zvezda sada ima skor 2-0 u Evroligi, dok je Baskonija na 1-1, nakon što je u prvom kolu savladala Partizan.

U narednom kolu Zvezda će gostovati Fenerbahčeu, dok će Baskonija na svom terenu dočekati Real Madrid.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Zvezda je u prvoj deonici pogodila čak šest trojki, bolje je otvorila meč i brzo je stigla do dvocifrene prednosti (20:10), ali je onda Baskonija napravila seriju 0:8. Usledio je odgovor Zvezde preko Jaga i Mitrovića, pa je nakon 10 minuta igre bilo 25:20 u korist crveno-belih.

Nedović je bio u sjajnom ritmu početkom druge deonice, u kratkom vremenskom periodu je upisao sedam poena, pa je Zvezda otišla na 32:22. Stao je Zvezdin šut za tri u drugom periodu, ali je dvocifrena prednost održavana, a odbrana je poprilično dobro funkcionisala. Preko Luvavua i Hola su gosti uspeli da dođu do 42:34, a Nedović je imao dva teška promašaja pred kraj prvog poluvremena.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Zvezda je loše ušla u treću četvrtinu, pa je Baskonija prišla na -6, ali onda je Kalinić „razbudio“ svoj tim trojkom. Imao je i Kenan pet bitnih poena za ponovo dvocifrenu prednost – 50:38. Hauard je tek sredinom trećeg perioda ubacio svoju prvu trojku, ali su Kalinić i Bolomboj ponovo povukli crveno-bele. Moneke je u jednom posedu imao četiri poena, pa je španski tim prišao na -7, ali je Zvezda odbila i taj nalet i to preko Bolomboja – 59:49.

Odlično je domaća ekipa ušla u poslednju deonicu, Nedović je doneo prednost od 16 poena, ali je Baskonija uspela da uvede meč u dramatičnu završnicu, te je velikom serijom prišla na 66:62. Bolomboj je onda lupio atraktivnu rampu Holu, a pogodio je i dugu dvojku iz kornera. Hauard je promašio za tri iz velike udaljenosti, dok je Kalinić osigurao defanzivni skok. Kenan je to nagradio trojkom, a Baskonija je do poena došla preko Foresta – 71:64.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

U penal završnici Zvezda nije poklekla, Kalinić je čak ubacio i trojku, pa je Zvezda slavila sa +7 na kraju, što je važno i zbog koš razlike na kraju sezone, odnosno u međusobnom okršaju sa Baskonijom, koja je kandidat za plej-of i plej-in.

Sva dešavanja sa meča Crvena zvezda – Baskonija pročitajte i pogledajte u blogu Nova.rs.

CRVENA ZVEZDA - BASKONIJA 78:71

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar