EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA

Bliži se konačan rasplet u Melburnu, na redu su četvrtfinala u obe konkurencije, a sve detalje možete pratiti uz Nova.rs sa lica mesta.

Foto: Nova.rs

Srbija je ostala bez predstavnika u seniorskoj konkurenciji, ali sjajna Lola Radivojević odlično gura u konkurenciji juniorki. Ona je savladala Jaroslavu Bartaševič, 10. nositeljku, sa 6:4, 6:4 te se plasirala u treće kolo Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ

Nažalost, Tijana Sretenović u tome nije uspela jer je bolja od nje bila deveta mlada igračica sveta Selin Naef sa 6:1, 6:2.

Prva je u polufinale kod seniorki stigla Medison Kiz koja je rutinski savladala Čehinju Barboru Krejčikovu sa 6:3, 6:2.

Ona će u polufinalu igrati protiv miljenice domaće publike Ešli Barti, jer je prva teniserka sveta deklasirala Amerikanku Pegulu 6:2, 6:0 za svega 63 minuta.

U muškoj konkurenciji, Rafael Nadal hita ka istoriji i 21. grend slemu, pošto je posle epske borbe u pet setova eliminisao Denisa Šapovalova sa 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Poslednji meč dana igrali su Gael Monfis i Mateo Beretini, aduel je završen posle ponoći, a trijumf je u pet setova ostvario Italijan rezultatom 6:4, 6:4, 3:6. 3:6, 6:2.

Sve detalje iz Melburna možete pratiti uz Nova.rs:

14.47 Gotovo je – Beretini je u polufinalu posle pet setova – 6:4, 6:4, 3:6. 3:6, 6:2

Uspeo je Mateo Beretini da se stabilizuje i posle gubitka trećeg i četvrtog seta futiozno poede sa 4:0 u odlučujućem peto, a zatim ga i privede kraju. On je tako postao prvi Italijan u istoriji koji je stigao do polufinala Melburna i prvi koji je igrao polufinala tri različita grend slema.

14.06 Triler u Melburnu, neverovatni Monfis odveo meč u peti set – 6:4, 6:4, 3:6, 3:6

Uspeo je Francuz da s eu potpunosti vrati i izjednači u setovima. U Melburnu je prošla ponoć a deluje da će meč još dugo trajati. Kakva drama na kraju dana.

13.22 Monfis produžio borbu, uzeo treći set

Ne predaje se Gael Monfis, igraće se ovaj meč i iza ponoći po lokalnom vremenu u Melburnu. Opet je jedini brejk bio ključan, Francuz je u šestom gemu za 4:2 oduzeo servis Beretiniju i ubrzo zatim sa 6:3 smanjio prednost Italijana na 2-1 u setovima.

12.40 Beretini na korak do trijumfa

Mateo Beretini je i prvi i drugi set protiv Gaela Monfisa dobio sa 6:4, s tim da je druga deonica trajala skoro duplo duže, ali je opet jedan brejk bio dovoljan Italijanu da napravi veliki korak ka trijumfu i polufinalu.

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

12.11 Rat Beretinija i Monfisa u drugom setu – 6:4, 2:3

Velika borba u drugom setu koji traje 44 minuta za pet gemova, sedam minuta više nego ceo prvi set.

11.35 Dozvoljene majice podrške Šuaj Peng

Organizatori su posle dkandala sa zabranom ulaska navijačima sa majicama podrške Šuaj Peng ukinuli zabranu i dozvolili njihovo nošenje. Opširnije ovde.

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

11.14 Beretini poveo protiv Monfisa – 6:4

Posle četiri gema, Beretini je uspeo da napravi brejk i da dominantnim servisima dođe do prvog seta.

11.03 Počeli su Monfis i Beretini, velika borba na startu – 2:1

Gael Monfis posle eliminacije Miomira Kecmanovića igra sa Mateom Beretinijem i od samog početka vodi borba za svaki poen.

10.46 Nadal govorio o trci za najvećeg svih vremena

Rafael Nadal je posle pobede nad Denisom Šapovalovim istakao da nema problem da ga nadmaše Novak Đoković i Rodžer Federer po broju titula.

10.43 Paklene vrućine u Melburnu

Šampionak Rolan Garosa Barbora Krejčikova nije mogla da se izbori sa visokim temperaturama i vidno se mučila.

Barbora Krejčikova u pauzi meča sa Kiz; Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

10.41 Šapovalov ljut posle poraza

Denis Šapovalov je posle meča bio besan jer smatra da se Nadalu previše toga toleriše. Opširnije ovde.

10.33 Kakva pobed i demnstracija sile Ešli Barti – 6:2, 6:0

Najbolja teniserka sveta je dominantno došla do polufinala prepustivši protivnici samo dva gema. Bari je serijom od devet gemova na spektakularan način prošla dalje i najavila okršaj sa Medison Kiz.

10.11 Kakva dominacija Barti – 6:2, 3:0

Prvi favorit turnira je posle početnih 3:2 i brejka prednoti ffuriozno osvojila prvi set, a zatim u drugom nastavila da dominira i sa šest uzastopnih gemova hita ka polufinalu.

9.33 Odmah brejk Barti – 3:2

Australijanci sve nade polažu u Eđli Barti, prvu igračicu sveta koja je odmah na pravila brejk protiv Pegule i dobro otvorila meč.

9.01 Nadal ne zna kako je pobedio

„“Ne znam kako sam okrenuo, bio sam potpuno uništen. Nisam vežbao za ovaj meč, na početku meča sam igrao dobro, a onda znate kako je teško igrati protiv talentovanog Šapovalova. Servirao je sjajno, posebno na drugi servis. Za mene je neverovatno da sam u polufinalu“, rekao je Nadal posle meča.

8.45 Poslednji poen i reakcija publike na pobedu Nadala

8.33 Nadal je uspeo, ide u polufinale – 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3

Brejk na početku seta je bio presudan, Nadal je uspeo da sačuva servis i prođe u polufinale. Španac je tražio medicinsku pomoć na kraju četvrtog seta, aposle toga je sve preokrenuo u svoju korist.

7.47 Kakav meč, Nadal pravi brejk – 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 2:0

Imao je Šapovalov brejk loptu u prvom gemu i propustio je, što je Španac kaznio u sledećem. Došao je Nadal do tri vezane brejk lopt ei iskoristio drugua za prednost od 2:0.

07.54 Kanađanin ljut zbog Nadalovog odlaska u toalet

Dok je Nadal bio u toaletu, Denis Šapovalov je vodio razgovor sa glavnim sudijom. Odmahivao je rukom, a nije se moglo čuti da li se bunio zbog toga što se Nadal nešto dugo zadržao u toaletu. Podsetimo, trenutno igrači mogu da provedu u toaletu tri minuta uz dodatnih dva za presvlačenje, među navijačima je poznato i kao Cicipasovo pravilo.

7.51 Nadal se hladi ledenim peškirima, ide u toalet

Nadal je između četvrtog i petog seta odlučio da ode u toalet, a za to je dobio dozvolu glavnog sudije. Pokazao mu je da mora da se presvuče, a onda je Nadal otišao u tunel. Prethodno je Nadal nakon ukazane medicinske pomoći potopio peškir u posudu sa ledom, a onda se vratio na teren.

Foto: Nova.rs

07.49 Meč obeležila svađa Šapovalova sa sudijom

Šapovalov se tokom prvog seta posvađao sa glavnim sudijom Karlosom Bernardesom i nazvao ga korumpiranim što dozvoljava Nadalu da se previše namešta tokom servisa.

07.47 Ludnica u Melburnu, ide se u peti set – 6:3, 6:4, 4:6, 3:6

Imao je Nadal brejk loptu da se vrati u meč, ali je Šapovalov sačuvao nerve i sa nekoliko dobrih servisa uspeo da dođe do izjednačenja.

7.42 Šapovalov na gem od petog seta –  6:3, 6:4, 4:6, 3:5

Šapovalov čuva svoj servis i sada je došao na korak od osvajanja seta i oslaska u odlučujući, peti.

7.22 Brejk Šapovalova, Nadal tražio doktora – 

Razigrao se Kanađanin, a Španac pravi veliku grešku u prelomnom trenutku. Dupla servis greška donosi brej prednosti Šapovalovu.

7.01 Velika drama, Nadal izgubio set – 6:3, 6:4, 4:6
Sjajno je igrao Španac u prva dva seta. Po jedan brejk za velikih 2:0. Šapovalov se ipak ne predaje i uzima set i najavljuje veliku dramu.

Foto: Nova.rs

6.33 Bravo Lola, šteta za Tijanu

Lola Radivojević nastavlja svoj put na juniorskom grend slemu posle pobede u dva seta protiv ruskinje Jaroslave Bartašević, 10. ositeljke sa 6:4, 6:4 Tijana Srtetenović nije uspela da savlada devetu nositeljku Selin Naef. Nilo je 6:1, 6:2.

BONUS VIDEO Let balonom iznad Melburna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare