Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA

Rafael Nadal je posle velike borbe pobedio Denisa Šapovalova u četvrtfinalu Australijan opena rezultatom 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3 i nastavio svoj pohod na istorijski 21. grend slem, pa se posle meča osvrnuo i na trku sa Novakom Đokovićem.

Foto: Nova.rs

On je biranim rečima pričao o rezultatima najboljeg tenisera sveta.

PROČITAJTE JOŠ

„Činjenica da smo izjednačeni sa po 20 titula, jedina stvar koja govori je da delimo neverovatnu istoriju u sportu. Uživam da igram tenis kao što sam već rekao sto puta.“, rekao je Španac.

Nadal je istakao koliko je fokusiran na pobede.

„Iz dubine duše, želim da nastavim da pobeđujem, želim više nego ostali jer volim ovo što radim. U poslednjih šest meseci je bilo mnogo sumnje da li ću moći da nastavim. Sada sam u situaciju da mogu da pobedim, igraću polufinale. Ne mislim da moja buduća sreća zavisi od toga da li ću osvojiti jedan grend slem više od ostalih ili oni više od mene. Srećan sam zbog sveta što mi se desilo u životu, ne možete da budete da budete frustrisan ako komšija ima veću kuću od vas ili bolji automobil“.

Španac naglašava da se opterećuje rekordima.

„Neću biti isfrustriran ako Novak ili Rodžer imaju više titula od mene. Uživamo u situaciji, svako od nas će biti poseban u istoriji“, rekao je Nadal.

BONUS VIDEO Poslednji poen i reakcija publike na meču Nadal – Šapovalov

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare