Rafael Nadal
Rafael Nadal; Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Rafael Nadal uspeo je da savlada Denisa Šapovalova sa 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3 i da se plasira u svoje sedmo polufinale. Španski teniser je nakon susret otkrio da se nije osećao najbolje i da je zbog toga tražio medicinski tajm-aut.

Foto: Nova.rs

I sam ne zna kako je uspeo da se vrati u susret.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne znam kako sam okrenuo, bio sam potpuno uništen. Nisam trenirao za ovaj meč, na početku meča sam igrao dobro, a onda, znate kako je teško igrati protiv talentovanog Sarapova. Servirao je sjajno, posebno na drugi servis. Za mene je neverovatno da sam u polufinalu“, poručio je srećni Nadal.

Zatim je pojasnio i šta se dešavalo tokom medicinskog tajm-auta.

„Nešto mi je bilo čudno u stomaku, proverili su da li je sve u redu. Dobio sam tablete da bih to popravio, mislim da jesam s obzirom na to kako sam servirao u petom setu.“

Oba muška polufinala će se ove godine igrati u petak, pa će Rafa imati dan više da odmori.

„Nemam više 21 godinu, dobro je imati dva dana odmora. Uslovi nisu bili ovoliko teški tokom prethodnih nedelju i po dana, nadam se da ću biti spreman za polufinale. Srwcan sam i uzbuđen što ću još jednom igrati polufinale na ‘Rod Lejver’ areni.“

Istakao je da do pre samo dva meseca nije znao ni da li će opet igrati tenis.

„Naravno da sam začuđen. Možemo da stvorimo istoriju, pre dva meseca nismo znali da li ću moći da se vratim. Poklon života mi je što mogu ponovo da igram tenis“, poručio je Nadal.

BONUS VIDEO Dolazak Rafaela Nadala na trening i dobacivanje dublaša

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram