Foto twitter.com

Organizatori Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu saopštili su da je ukinuta zabrana navijačima da nose majice s porukama podrške kineskoj teniserki Peng Šuaj, posle oštrih kritika javnosti.

Na snimcima koji su u petak dospeli u javnost vide se članovi obezbeđenja Australijan opena koji govore navijačima da skinu majice s natpisom „Gde je Peng Šuaj“.

Direktor turnira Kreg Tajli rekao je da navijači mogu da nose majice sve dok se ne okupljaju u velikim grupama i ne ometaju druge gledaoce.

„Ako to žele da nose, to je u redu. Ali, ako neko dolazi sa izričitom namerom da poremeti udobnost i bezbednost naših navijača, onda nije dobrodošao“, rekao je Tajli agenciji Asošiejted pres.

Aktivisti planiraju da podele navijačima stotine majica s istim natpisom za finalni meč u ženskoj konkurenciji na Australijan openu, u subotu.

Peng je u novembru nestala iz javnosti, nakon što je optužila bivšeg zamenika premijera Kine Džana Gaolija za seksualno zlostavljanje.

Njene objave na društvenim mrežama su nedugo po objavljivanju obrisane, teniserka je nestala iz javnosti, a 21. novembra se prvi put pojavila u Pekingu, na jednom turniru za mlade.

Peng Šuaj je potom u decembru negirala da je optužila bivšeg zamenika premijera Kine za seksualno zlostavljanje. Ona se s vremena na vreme pojavljuje u javnosti ali su mnogi zabrinuti za njenu bezbednost.

BONUS VIDEO Poslednji poen i reakcija publike na meču Nadal – Šapovalov

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar