Novak Đoković na aerodromu u Melburnu Foto: REUTERS/Loren Elliott

Novak Đoković je posle 11 dana agonije deportovan iz Australije, trenutno boravi u Beogradu, a Federalni sud konačno će saopštiti razlog za ukidanje vize.

Zvanično se još ne zna tačno zašto je najboljem teniseru sveta ukinuta viza za ulazak i boravak u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ

Time je Novaku Đokoviću uskraćeno i da brani titulu na Australijan openu, odnosno da napadne 10. trofej u Melburnu i rekordnu, 21. grend slem titulu.

Kako prenose tamošnji mediji, Federalni sud će u četvrtak rano ujutru, u 6.15 po našem vremenu saopštiti tačne razloge Novakove deportacije, odnosno odbijanja žalbe.

Razloge će sudija Džejms Alsop saopštiti na sudu, jedan od trojice sudija koji je odlučio da Đokoviću bude ukinuta viza posle 11 dana agonije i šest dana boravka u hotelu strave.

Podsetimo, Nole je u ponedeljak oko podne stigao u Beograd i boraviće neko vreme u Srbiji, potvrdila je njegova porodica.

Najbolji teniser sveta se brzo nakon odluke o deportaciji oglasio i poručio kako do kraja turnira neće više pričati na tu temu. U međuvremenu su usledili novi problemi, jer su i iz Francuske i iz Velike Britanije stigle najave da bez vakcine neće moći da igra na Rolan Garosu i Vimbldonu.

„Uzeću malo vremena da se odmorim i oporavim, pre nego što dam bilo kakve dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran presudom. Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim. Poželeo bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru. Na kraju, želeo bih da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima, navijačima i mojim sunarodnicima Srbima na stalnoj podršci. Svi ste mi bili veliki izvor snage“, rekao je Đoković pre nego što je napustio Australiju.

BONUS VIDEO Nova.rs ispred hotela u kome je Novak Đoković bio zatočen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare