Dušan Lajović
Dušan Lajović; Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Dušan Lajović završio je takmičenje na Australijan openu porazom u drugom kolu od Karlosa Alkaraza sa 6:2, 6:1, 7:5, a nakon susreta je podelio prve utiske.

„Bili su teški uslovi za igru, proveo sam mnogo vremena i energije pokušavajući da pronađem način da igram na vetru. Počeo sam da igram u trećem setu, ali je bilo prekasno. Već je kontrolisao meč, imao je nekoliko sjajnih poteza. Teško je reći šta bi bilo kad bi bilo, trebalo mi je dva seta da se snađem, previše sam vremena i energije potrošio na prva dva seta. Danas se on bolje snašao u ovim uslovima. Žao mi je što taj treći set nisam uspeo da dobijem, ali šta da se radi“, rekao je Lajović.

PROČITAJTE JOŠ

Pohvalio je i mladog Alkaraza.

„Svetla je budućnost pred njim, jako je kvalitetan igrač, igra jako, svuda je po terenu, zna da se brzo kreće i da napada, da menja pravac i ritam, može da bude opasan na svim podlogama“, rekao je Lajović.

Pojasnio je i što se fotografisao sa zastavom Srbije sa likom Novaka uz poruku „Svidelo vam se ili ne on je najbolji svih vremena“.

„Uglavnom su bile pozitivne reakcije. Gest je bio spontan jer su u publici držali tu zastavu i predali mi je na kraju meča. Završio sam pobedom, pa je i bilo više vremena za slavlje“.

Analizirao je prošlu sezonu i početak ove.

„Od kada je krenula korona bio sam pre toga u jako dobroj formi i 2020. sam krenuo dobro, a onda se nažalost desila pandemija. Bio sam u jako dobroj poziciji kada smo se vratili na Tur, ali sa svim dešavanjima bilo je jako teško igrati na isti način. Bio sam u nekim situacijama u konfliktu sa samim sobom. Vraćamo se, bavimo se sportom, igramo tenis, dok je i dalje dosta patnji u celom svetu. Tada mi je bilo teško. Nije to bilo usklađeno, zadnjih par meseci se svet vraća u normalu, pa se nadam da idemo u boljem pravcu u skorijoj budućnosti.

Sredinom prošle sezone sam počeo da igram bolje kada su turniri počeli da se odvijaju normalnije, mislim da je ceo taj proces uticao na ono što se dešavalo. Bio sam igrao i jedan deo sezone, tačnije od US Opena do posle ATP kupom sa novim žicama. Sada sam se vratio na staro, to su promene koje sam pokušavao i zbog nekih malo manjih pritisaka na ruku i rame jer sam u prošlosti imao probleme i da pokušam da unapredim igru, a nije funkcionisalo.“

Dušan Lajović
Dušan Lajović; Foto: EPA-EFE/JASON O’BRIEN

Osvrnuo se i na prethodna dva susreta.

„Prošli meč sa odigrao dobro, danas loše, ali ako bih uporedio posle US Opena, Antverp, Beč i Pariz gde sam počeo bolje da igram i sada ovaj Australijan open, to je put koji će me vratiti tamo gde sam bio. Nijednog trenutka nisam prestao da radim da treniram, tako da je jednostavno na neki način najbitnije ostati tu i biti disciplinovan i vredan.

Da ne gubiš želju i motivaciju kada ne ide dobro, nekada je to teško. Ove pripreme su bile kratke, ali smo uspeli da se vratimo u neki mentalitet gde verujem da će biti bolje. Krenuli smo u sezonu, tek je početak. Imam dosta bodova da branim, svake godine se brane poeni, šta god bude sa poenim biće, ali je bitno da sam imam mentalitet da prihvatim sve što se dešava na terenu i van njega. Taj mentalitet će me vratiti tamo gde sam bio, to je put kojim želim da idem“, rekao je Lajović.

„Igraću u četvrtak sa Ivanom Sabanovim, oni su se rasparili jer ne bi mogli da ‘upadnu’ ovde. Igrao sam i na Vimbldonu sa njim i sada ovde, sa mojim rangom mi možemo da upadnemo.“

„Igraću Buenos Ajres, Rio de Žaneiro, Akapulko, Indijan Vels i Majami. To je plan“, završio je Lajović.

BONUS VIDEO Pad Dušana Lajovića na ATP kupu

Pratite nas i na društvenim mrežama:Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Svi komentari (0)