Peng Šuai Foto: EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah sastaće se sa kineskom teniserkom Peng Šuaj tokom Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Pobednica Vimbldona i Rolan Garosa u dublu iz 2013. i 2014. godine nestala je iz javnosti u novembru, nakon što je optužila bivšeg zamenika premijera Kine Džana Gaolija za seksualno zlostavljanje.

PROČITAJTE JOŠ

Njene objave na društvenim mrežama su nedugo po objavljivanju obrisane, teniserka je nestala iz javnosti, a 21. novembra se prvi put pojavila u Pekingu, na jednom turniru za mlade.

Tog dana obavila je i prvi razgovor sa predsednikom MOK-a, putem video poziva, koji je ovog puta odlučio da je pozove na sastanak, tokom ZOI u Pekingu (od 4. do 20. februara).

U prethodnom periodu viđena je na nekoliko sportskih dogadjaja.

Svetsko udruženje teniserki (WTA) odlučilo se u novembru na suspenziju svih turnira u Kini, zbog zabrinutosti za njenu bezbednost.

Organizatori Australijan opena saopštili su ove nedelje da je ukinuta zabrana navijačima da nose majice s porukama podrške kineskoj igračici, pošto su se prethodno pojavili snimci na kojima se vidi da pripadnici obezbeđenja govore navijačima da skinu majice s natpisom „Gde je Peng Šuaj“.

BONUS VIDEO Policija bacala suzavac na Novakove pristalice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram