Foto: instagram.com

Australijan open ulazi u završnicu, a dešavanja iz Melburna možete pratiti uživo uz Nova.rs i našeg izveštača.

Foto: Nova.rs

Polako dolazi vreme da se svode računi i da se vidi ko je trenutno najbolji, ili kada je muška singl konkurencija u pitanju – ko će profitirati na deportaciji Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Četvrtak je rezervisan za polufinale ženskog singla i duele Barti – Kiz, odnosno Kolins – Švjontek, a finalni duel zakazale su Barti i Kolins.

U muškom singlu, mečevi se igraju u petak, u 4.30 po našem vremenu se sastaju Mateo Beretini i Rafael Nadal, pa sledi duel Stefanosa Cicipasa i Danila Medvedeva u 9.30.

Četvrtak je već obeležio šou Tanasisa Kokinakisa i Nika Kirjosa, koji su pobedili Granoljersa i Sebaljosa sa 2-0 za finale u dublu – rivali će im biti Ebden i Pursel, koji su izbacili Rama i Salisberija.

Kirjos i Kokinakis su izbacili već prve favorite, hrvatski dubl Pavić – Mektić, sada to mogu da opravdaju titulom.

Sva dešavanja iz Melburna možete da pratite uz Nova.rs:

Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

13.13 – Ispala je Iga

Danijel Rouz Kolins iznenadila je Igu Švjontek u polufinalu Australijan opena, izbacila je sa 6:4, 6:1.

Amerikanka je u svojoj 28. godini došla do prvog Grend slem finala, čeka je i skok u top 10, trenutno je 30. igračica planete.

Njenom senzacijom je i zatvoren program za četvrtak!

12.08 Švjontek ostaje bez finala? Kolins grabi ka iznenađenju

Amerikanka Danijel Kolins uzela je prvi set drugog polufinala sa 6:4 protiv Ige Švjontek, a povela je i sa 2:0 u drugom setu protiv favorizovane Poljakinje.

11.50 Australijski parovi u finalu muškog dubla

Australijski teniseri Nik Kirjos i Tanasi Kokinakis plasirali su se u finale dubla. Teniseri koji su dobili specijalnu pozivnicu za učešće u Melburnu su u polufinalu bili bolji od trećih nosilaca, Španca Marsela Granoljersa i Argentinca Orasija Sebaljosa sa 7:6(4), 6:4, za sat i 47 minuta.

Protivnici u finalu biće im takođe domaći teniseri, Metju Ebden i Maks Pursel, koji su sa 6:3, 7:6(9) pobedili druge nosioce, Amerikanca Radživa Rama i Britanca Džoa Solzberija.

11.04 – Novak u Hramu Svetog Save, Dubai ozvaničio njegov dolazak

Đoković se pričestio u Hramu Svetog Save, u međuvremenu je ATP Dubai potvrdio njegov dolazak, i to pompezno. Cene karata će biti paprene za finale.

11.02 Barti prvi put u finalu

Poznata je prva finalistkinja, to je najbolja teniserka sveta Ešli Barti koja je potvrdila dominaciju i bez izgubljenog seta došla do borbe za titulu, pala je i Kiz rezultatom 6:1, 6:3. Australijanka će prvi put igrati za trofej prvog grend slema sezone.

10.30 – Azarenka oduševljena Alkotom

Viktorija Azarenka poslala je poruku Alkotu. U međuvremenu, Ešli Barti je sa 6:1 deklasirala Medison Kiz u prvom setu polufinala.

9.59 – Suze za kraj, oprašta se teniser koji inspiriše Novaka

Dilan Alkot, čuveni australijski teniser u invalidskim kolicima, nije uspeo da pobedi u poslednjem meču karijere. Podsećamo, Alkot je bio velika inspiracija svojevremeno za Novaka Đokovića.

Foto: Tanjug/AP Photo/Simon Baker

9.05 – Aliz Lim uz Novaka

Poznata voditeljka Eurosporta i bivša teniserka Aliz Lim je uz Novaka.

„Za mene je on i dalje veliki šampion u onome što je postigao i kada se ovo preokrene i počne da pobeđuje, ljudi će ići dalje. Ova priča je tako velika. Čak sam i prestala da pratim neke ljude na Tviteru jer je bilo previše. To me čini anksioznom jer sam i ja teniserka, imam empatiju. I kad nešto pročitam o teniserima, pomisliću kako bih se osećala da sam u toj situaciji. Imala bih osip da sam na njegovom mestu, ne bih spavala, uznemiruje me samo razmi da sam tamo, kao da zamišljam sebe da sam odmah u toj situaciji i mislim da bih svuda imao osip i ne bih spavala. Uznemiruje me samo razmišljanje o tome“, rekla je Lim.

8.15 – Kraj za Lolu

Lola Radivojević je stigla do četvrtfinala Australijan opena za juniorke, gde je poražena od Petre Marčinko sa 7:5, 6:3.

7.47 – Peckanja legendi zbog Novaka

I dalje se u Melburnu ne stišavaju strasti što Novak Đoković, najbolji teniser sveta, nije dobio priliku da brani titulu na Australijan openu. Štaviše deluje da se njegovo odsustvo primećuje utoliko više kako turnir ulazi u završnu fazu. Upravo zbog toga su i dve teniske legende reagovale na Tviteru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar