Foto:AP Photo/Simon Baker

Danil Medvedev ogorčen je zbog ponašanja publike na finalu Australijan opena, a Rafael Nadal smatra da se nije prešla granica dobrog ukusa.

Australijska publika često je ratovala sa Novakom Đokovićem, sada je to činila sa Danilom Medvedevim, kom su u jednom važnom momentu vikali „vrati se u Rusiju“.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo je svakakvih povika, i to u osetljivim momentima kada se priprema za svoj ili servis rivala.

Slavile su se njegove duple servis greške ovacijama, ometali su ga u pauzi između prvog i drugog servisa, zbog toga je dva puta ušao u raspravu sa sudijom.

Ipak, Nadal smatra da se nije dogodilo ništa „epohalno“.

„Publika me je ludo podržavala juče. Znam kada su emocije velike i kada igrate ovakve mečeve, naravno, uvek postoje stvari koje ne mogu biti i ‘spolja’ savršene. Emocije su previsoke da bismo imali 100 posto samokontrole, i to važi za mnogo ljudi, a ne samo za, ne znam, 15.000 navijača. Tako da, naravno, uvek ima grešaka, ali Danil se sa time dobro nosio. On je veliki šampion. U budućnosti će uživati u publici u svoju korist, nemam sumnje. Igrao sam i dosta Dejvis kupova. Osetio sam tada publiku protiv sebe nekoliko puta u svojoj karijeri“, rekao je Nadal.

Onda je još jednom pohvalio publiku.

„Nije lako, ali mislim da je australijska publika ona koja mnogo razume sport, užasno se dobro razumeju u sport i volim da igram pred njima. Dešava se ovo širom sveta, ponekad je emocije teško kontrolisati, ali ne mislim da je to bilo na negativan način. Jedino što mogu da kažem je da je Danil ponekad na terenu veoma strastven, ali kad se nađemo ‘oči u oči’, on je veoma fin momak. Mislim da je on veoma inteligentan momak, dobra osoba i na neki način mi je bilo žao što je tako razmišljao posle meča“, rekao je Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar