Najboljem tenisera sveta Novaku Đokoviću drugi put je odbijena viza, iako je sudija prethodno presudio u Novakovu korist. Advokatica Nada Marinović koja živi i radi u Brizbejnu za Novo jutro govorila je o tome koje opcije za ostanak sada ima Novak.

Kako kaže Marinović, Novakov pravni tim sada može da zatraži privremenu zabranu deportcaije, koja bi bila na snazi dok okrivljena strana ne iznese argumente, i sud ne presudi.

Pročitajte još:

„Zahtev za privremenu zapradu deportacije tim najboljeg tenisera može podneti odmah, a kako su i same sudije najajvile slučaj će se tretirati kao prioritet, pa iako se ne može precizno znati, najverovatije će se odluka doneti do ponedeljka“, rekla je Martinović.

Podsetimo, Đokoviću je po dolasku u Australiju onemogućen ulazak u zemlju, potom mu je ukinuta viza, nakon čega je doneta i odluka o deportaciji, da bi mu potom viza postala važeća i pušten je na slobodnu, kada je i počeo sa treninzima za AO 2022.

Ali, prema australijskom zakonu o imigraciji, prema članu 133C ministar ima pravo da se odluči za poništavanje vize, što je ministar za imigracije Aleks Hok i uradio.

„Odbio sam vizu jer je to u javnom interesu iz zdravstvenog aspektta. U odluci, pažljivo sam uvažio sve informacije koje su mi dostavljene od Ministarstva unutrašnjih poslova, Australijske granične policije i gospodina Đokovića. Hvala činovnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Australijskoj graničnoj policiji koji svakog dana rade kako bi sačuvali interese Australije u sve izazovnijim uslovima za rad“, saopštio je ministar za imigracije Aleks Hok.

BONUS VIDEO: Anketa o Đokoviću, Srbi svim srcem uz Novaka: Gromada od čoveka VIDEO 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram