Foto youtube.com

Advokati Novaka Đokovića tvrde da je ministar za imigraciju Aleks Hok svoju odluku da ukine vizu najboljem igraču sveta zasnovao na osnovu toga što bi njegovo prisustvo u Australiji izazvalo raspoloženje protiv vakcine.

Advokat Nikolas Vud rekao je da je Hok odlučio da „ukloni čoveka sa dobrim ugledom“ iz Australije i „ugrozi“ njegovu karijeru zbog komentara koje je Đoković dao 2020.

PROČITAJTE JOŠ

„Greška ministra je sledeća, on u obzir uzima samo mogućnost da se izazove antivaksersko raspoloženje. Proteraće se čovek koji je poznat, koji je neznatan zdravstveni rizik, postoji opcija da mu se ugrozi karijera i na tri godine da ne igra ovde. Ministar ne razmatra kakav će ovo efekat imati sa druge strane, to je nerazumno, on je samo želeo da minimizuje antivakserski sentiment“, rekao je Vud, smatrajući da je ministar samo želeo da minimizuje štetu iz političkog ugla.

Vud je spomenuo i da je Hok skratio vreme za reakciju jer je odluku doneo kasno, tek u petak oko 18.00 po australijskom vremenu.

Bio je kritički nastrojen prema Hoku, usput je napomenuo da je on gledao samo jednu stranu medalje i kako bi antivakserski lobi reagovao na celu priču.

Vud je čak skratio na kraju obraćanje na sugestiju kolege, vremena je bilo sve manje.

Onda je određeno da se Novak pojavi u petak u 22 časa po našem vremenu pred imigracionom službom na novom saslušanju, a suđenje možete pratiti uživo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare