Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Australijan open se oglasio nakon što je Novak Đoković objavio da će igrati na prvom grend slemu u sezoni.

Turnir u Melburnu se oglasio saopštenjem.

PROČITAJTE JOŠ

„Novak Đoković će se takmičiti na Australijan openu i na putu je za Australiju.

Đoković se prijavio za medicinsko izuzeće koje je izdato prateći strog proces provere koji je uključivao dva nezavisna panela medicinskih stručnjaka. Jedan od njih bio je Nezavisni panel za proveru medicinskog izuzeća koji je formialo Ministarstvo zdravlja Viktorije. Oni su se bavili svim prijavama da vide da li su praćene smernice Australijske tehničke grupe za savetovanje“, stajalo je u saopštenju.

Zatim su navedeni detalji kako se obrađuju detalji o medicinskom izuzeću. Protokoli su usaglašeni od strane Ministarstva zdravlja Viktorije i Tenisa Australije.

To je nezavisni proces, a one kojeise prijave ispituju eksperti iz oblasti imunologije, infektivnih bolesti i lekari opšte prakse.

Potvrđeno je da su ispoštovana pravila Australijske tehničke grupe za savetovanje o imunizaciji (ATAGI).

Uz to se navodi i izjava Krega Tajlija, direktora Australijan open u kojoj se navodi da igrači navijači i osoblje moraju da budu vakcinisani, osim ukoliko ne postoji opravdani razlog zbog kog se dodeljuje izuzeće.

Podsetimo, ovako je Đoković objavio da će ići put Melburna na turnir koji se igra od 17. do 30. januara.

„Srećna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da negujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti.

Prijalo mi je da budem sa svojom porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspešne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedelja takmičenja. Hvala svima na podršci! Idemo 2022″, napisao je Đoković.

Srpski teniser je aktuelni šampion ovog turnira i ove godine ima priliku da dođe do jubilarne 10. titule. U istoriji je samo Rafael Nadal uspeo da osvoji jedan grend slem dvocifreni broj puta („Kralj šljake“ ima 13 titula na Rolan Garosu).

BONUS VIDEO Đokovićeva 20. grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Svi komentari (11)