Foto: CON CHRONIS / AFP / Profimedia, EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Ceo svet su obišle vesti i slike o privođenju Novaka Đokovića zbog navodnog problema sa vizom prilikom pokušaja da uđe na teritoriju Australije, a u centar je izbila i slika tretmana imigranata koji su smešteni u hotelu u kojem se nalazi Novak.

PROČITAJTE JOŠ

Australijske vlasti surovo postupaju sa brojnim imigrantima od kojih se neki nalaze više od decenije u hotelu u pritvoru u užasnim uslovima dok čekaju da se njihova situacija reši.

Međutim, uprkos teškoj situaciji u kojoj se nalaze, mnogi mediji su kontaktirali stanovnike tog hotela da ih pitaju za Novaka Đokovića.

O tome je govorio i jedan od stanovnika, Mehdi Ali.

„Tužno je to što su me mnogi novinari kontaktirali, da me pitaju o Novaku Đokoviću“. U kavezu sam već devet godina, danas sam napunio 24 godina, a vi želite da vam pričam o tome. Pretvaraju se da im je stalo pitajući me kako sam i onda već u sledećm pitanju traže informacije o Novaku Đokoviću“, napisao je Ali.

On je u mladosti sanjao da dođe u Australiju i da tu brodom nađe utočište, ali je umesto toga zaključan u hotel, iako nikada nije osuđen za neki zločin. Otkrio je još jednu sramotu Australije, koja ne prestaje da šokira.

„Polako starim, tužan sam što su moji tinejdžerski dani protraćeni ovako, ne želim da odem odavde kao sredovečan čovek sa izgubljenim godinama. Vidim mlade ljude kako se zabavljaju, postavljaju razne stvari na društvene mreže, a ja sam toliko daleko od toga. Ovde sam i dalje, svaki dan. Rođendan mi je najtužniji dan u godini, razmišljam samo o izgubljenom vremenu. Ne dešava se ama baš ništa novo u vezi mog statusa, nema novih informacija, rokova niti garancija. Mnoge druge su pustili odavno, samo mene i dalje drže. Zašto?“, tužnim tonom će Mehdi.

Mnogi su bili zaprepašćeni situacijom u kojoj se nalaze brojni stanovnici hotela i činjenicom da su neki od njh proveli godine, pa čak i veči deo života u zatočeništvu.

BONUS VIDEO Marin Čilić o situaciji Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare