Foto: Nova.rs

Lola Radivojević je stigla do četvrtfinala Australijan opena za juniorke, gde je poražena od Petre Marčinko sa 7:5, 6:3.

Srpska teniserka je čak dugo imala i prednost u prvom setu, vodila je sa 4:2, pa i 5:3, a onda je rivalka uspela da vrati brejk.

PROČITAJTE JOŠ

Ubrzo je i potpuno preuzela kontrolu i na kraju osvojila ovu deonicu sa 7:5. Između dva seta se Radivojević i konsultovala sa lekarima, a nakon toga je odlučeno da će nastaviti susret.

U duelu dve agresivne igračice viđeno je nekoliko sjajnih poena koji pokazuju da je blistava budućnost pred ovim devojkama, koje su se na kraju susreta i srdačno pozdravile.

Radivojević je tako ponovila uspeh svog idola Ane Ivanović koja je na Australijan openu za juniorke stigla do četvrtfinala 2004. godine u kom je poražena od Nikole Vaidisove sa 1:6, 6:1, 6:3.

Ipak, nije uspela da pronađe pravi ritam, pa je Hrvatica, šampiona „Oranž boul“ u singl i dubl konkurenciji, prošla dalje.

Najbolja juniorka sveta Marčinko će u polufinalu odmeriti snage sa pobednicom duela između Liv Hovde iz SAD i Mikaele Laki iz Grčke.

BONUS VIDEO Đoković odradio trening u Melburnu dok su ga snimali dronom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar