Miomir Kecmanović senzacija Australijan opena
Foto: Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

Miomir Kecmanović, velika senzacija Australijan opena, redom eliminiše favorite. Gladan je velikih pobeda. Protiv Lorenca Sonega je barem malo uspeo da utoli tu glad (6:4, 6:7(8), 6:2, 7:5) i prvi put u karijeri došao je do osmine finala Australijan opena, a tamo ga čeka Gael Monfis.

Foto: Nova.rs

Bajka se nastavlja. Miomir Kecmanović nastavlja da blista na Australijan openu, pa je već sada napravio rekord karijere na grend slem turnirima. Savladao je 26. igrača planete, Lorenca Sonega, u četiri seta, a utisak je da je sve moglo da bude ubedljivije.

PROČITAJTE JOŠ

I pre dva dana je sa velikim samopouzdanjem najavio da ima razloga da veruje da će se osvetiti Sonegu za prethodna dva poraza. Kako je samo Miša bio u pravu. Četvrti set sjajno oslikava njegov napredak u poslednje vreme.

Rekao je ranije da mu je rad sa trenerom Davidom Nalbandijanom promenio način na koji razmišlja, pa sada kada nešto ne ide ima i opciju B i opciju C. I sada kada nije išlo, uneo je male promene, verovao u sebe i stigao do osmine finala u Melburnu.

Sonego je odmah napravio brejk, ali to nimalo nije uzdrmalo našeg asa, čak ni kada je stajalo 3:1 na semaforu „1573“ arene. Vrebao je svoju priliku i dočekao je u osmom gemu kada je oduzeo servis Italijanu za 4:4, a onda ga je proslavio podignute pesnice. Tada se sve okrenulo na njegovu stranu.

Bila je ovo njegova šesta pobeda protiv nekog igrača koji se nalazi u Top 30 i druga na grend slem turnirima, prethodno je savladao Evansa u prvom kolu Rolan Garosa 2021. godine.

„Ova pobeda mi mnogo znači, pogotovo se što igra na tri dobijena seta, pa su mečevi odmah mnogo teži i zahtevniji. Da pobedim ovakvog igrača je mnogo dobar znak, pogotovo što sam imao baš lošu prošlu godinu, mnogo mi znači da sam ovako uspeo pobedama da započnem 2022“ odgovorio je Kecmanović.

Pojasnio je i šta je govorio sebi u trenucima kada se lomio meč.

Foto: Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

„Da ne smem da odustanem, da šta god da se desi moram da se borim za svaki poen, nevezano koji je rezultat. Došao sam dovde i ovo je jedinstvena prilika da doguram što dalje mogu“.

Kecmanović je samo jednom u karijeri igrao protiv Gaela Monfisa, rivala koji ga čeka u osmini finala (nedelja, ne pre 8.30), jer je sa 7:6(4), 6:1, 6:3 savladalo Kristijana Garina.

Susreli su se krajem prošle godine kada je Francuz slavio na mastersu u Parizu sa 4:6, 7:5, 6:3. Srpski teniser ne izgleda uplašeno, naprotiv.

PROČITAJTE JOŠ

„Biće veoma zahtevno, pogotovo sad igra dobro, imao je dobrih mečeva i pobeda. Imali smo baš gust meč poslednji put u Parizu kada smo odigrali tri seta, pa ćemo videti kako će sada da bude“, rekao je Kecmanović.

Srpski teniser deluje kao čovek koji ima jasan cilj ispred sebe. Kako je rekao, ima dodatni motiv da „osveti“ Novaka Đokovića, ali je ovog puta reč samo o njemu.

Ovog puta su sve oči Srbije uprte u Mišu i njegove partije, jer je jedini preostali predstavnik Srbije u Melburnu.

Kecmanović je nekadašnji juniorski broj jedan, a ITF ga je 2016. godine proglasio i za svetskog šampiona u konkurenciji juniora. U karijeri je do sada osvojio samo jednu titulu, u finalu turnira u Kicbilu savladao je Janika Hanfmana i tako bio najbolji na šljaci.

Prošle godine nije bio na svom nivou, pa je stigao samo do polufinala Buenos Ajresa, četvrtfinala Melburna 1 i Beograda. Ipak, sada sezona nije mogla da krene bolje, neka njegova bajka dobije što više lepih stranica.

BONUS VIDEO Kecmanović sa srpskim navijačima posle meča sa Sonegom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram