Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanović; Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Miomir Kecmanović silno je motivisan da pokaže sve što zna. Ovog petka je pao i Lorenco Sonego sa 6:4, 6:7(8), 6:2, 7:5.

Foto: Nova.rs

Kecmanović je po šesti put u karijeri savladao igrača iz Top 30 na svetu, te je drugi put to uradio na grend slemu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ova pobeda mi mnogo znači, pogotovo se što igra na tri dobijena seta, pa su mečevi odmah mnogo teži i zahtevniji. Da pobedim ovakvog igrača je mnogo dobar znak za mene pogotovo što sam imao mnogo lošu prošlu godinu, mnogo mi znači da sam ovako uspeo da započnem ovu sa dobrim pobedama“.

Pojasnio je i šta je govorio sebi u trenucima kada se lomio meč.

„Govorio sam sebi da ne smem da odustanem, da šta god da se desi moram da se borim za svaki poen, nevezano koji je rezultat. Došao sam dovde i ovo je jedinstvena prilika da doguram što dalje mogu.“

Kecmanović je samo jednom u karijeri igrao protiv Gaela Monfisa, rivala u osmini finala. Susreli su se krajem prošle godine kada je Francuz slavio na mastersu u Parizu sa 4:6, 7:5, 6:3. Srpski teniser ne izgleda uplašeno, naprotiv.

„Biće veoma zahtevno, pogotovo sad igra dobro, imao je dobrih mečeva i pobeda. Imali smo baš gust meč poslednji put u Parizu kada smo odigrali tri seta, pa ćemo videti kako će sada da bude“, rekao je Kecmanović.

Analizirao je i sam meč sa Sonegom.

„Bio je to težak meč, pre svega mentalno. Bilo je veoma teško proći kroz sve, drago mi je da sam ostao miran. Neverovatno je trebalo je da igram protiv najboljeg na svetu i tu ne bih imao mnogo šanse, sada sam u poslednjih 16. Srećan sam da mogu da iskoristim ovu šansu. Nisam imao mnogo pritiska jer sam dobio drugu šansu iskoristio sam je najbolje moguće“, rekao je Kecmanović.

BONUS VIDEO Kecmanović sa srpskim navijačima posle meča sa Sonegom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar