Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Huan Martin Del Potro pokušava da se vrati na teren posle još jedne u nizu teških povreda, a za to vreme ima velikih finasijskih problema zbog kojih mu preti bankrot.

Naime, prema medijima u Argentini, Del Potro je ostao na svega deset posto onoga što je zaradio u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada mu je otac preminuo, poverioci su pokucali na vrata da naplate dugove. Danijel je ostao dužan ogroman novac, jer nije umeo da vodi poslove na pravi način. Najviše para uložio je u fabriku cerealija koja je propala „, pričao je jedan izvor argentinskih medija.

Del Potrov otac je imao i drugih problema.

„Postoje brojne tužbe i potraživanja od firmi koje se bave gradnjom nekretnina. Sa tim poslom, Danijel nije imao nikakvog iskustva i nije dobro prošao – rekao je Dijego Estevez, koji je bio jedan od sagovornika za tamošnje medije.

U rodnom mestu Argentinca, meTandilu niko ne želi da govori o tome.

„Ovde u Tandilu svi znaju za probleme koje je Huan nasledio od svog oca, jedino ne znamo za prave cifre. Huan se drži daleko od očiju javnosti, bio je u poseti krajem godine, ali samo jednoj osobi koja je tražila da se vidi sa njim“, rekao je dopisnik iz Tandila.

Ni advokati Huana Martina del Potra nisu želeli da kažu tačne cifre o nasleđenim dugovima, ali se zna da je on tokom karijere samo od turnira zaradio oko 20 miliona evra.

BONUS VIDEO Srbi svim srcem uz Novaka: Gromada od čoveka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar