Damir Džumhur
Damir Džumhur; Foto: EPA-EFE/NARENDRA SHRESTHA

Jedan od igrača koji su pružili podršku Novaku Đokoviću u možda i najizazovnijim trenucima karijere bio je Damir Džumhur. Teniser iz Bosne i Hercegovine se polako vraća u staru formu, a za Nova.rs je govorio o samom slučaju najboljeg na svetu, ali i traženju starog nivoa.

Foto: Nova.rs

„Prilično davno sam došao, još 28. decembra. Morao sam da igram kvalifikacije jer mi je renking dosta lošiji nego prethodnih godina. Izgubio sam treće kolo sa 7:5 u trećem setu, ali sam uspeo da upadnem kao ‘laki luzer’. Tako da imam još jednu šansu, ali mislim zasluženu. Igrao sam dosta dobro kvalifikacije, a nesrećno sam izgubio. Servirao sam za meč i vodio 3:1 u trećem setu, imao sam dosta lopti za dupli brejk. Pružila mi se nova šansa i nadam se da ću je iskoristiti na najbolji mogući način“, rekao je Džumhur za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Ističe da želi da već protiv Pabla Anduhara pokaže igre iz perioda kada je bio 23. na planeti.

„Stvarno dosta trenera koji su me gledali kroz kvalifikacije su videli dosta sličnosti sa onim Damirom od pre 3,4 godine kada je igrao najbolji tenis. Mislim da sam vratio potrebnu brzinu da se dobro krećem što je za moj tenis najbitnije. Ali igram i na pravi način, agresivan sam kada je potrebno i nadam se da je to godina kada ću sa višim nivoom doći i do rezultata.“

Istakao je da je Australija morala mnogo drugačije da postupi prema najboljem teniseru sveta.

„Ja sam jedan od onih koji su podržali Novaka. Svi igrači koji su bilo kakav problem ikada imali su definitivno bili uz Novaka, dosta sam pričao sa igračima oko tog slučaja. Svega ovoga ne bi bilo da mu je odmah na početku rečeno da ne može da dođe. Novak ne bi imao izbora i tu ne bi bilo priče oko svega. Sve je bilo nekako nepošteno prema njemu, ako je dobio dozvolu, onda mislim da je ovo što se njemu radilo na neki način bezobrazno“.

Ne bih voleo nikome da se to desi i zato sam poslao podršku, pokušao sam da stavim samog sebe u tu situaciju i mogu da zamislim kako je njemu na kraju svega teško. Drago mi je što se borio i što je pokazao neverovatnu psihu, pokušao je, ali nije mogao protiv države kao što je Australija. Ono što se ovde izdešavalo i način na koji je bio tretiran bio je užasan. Nadam se da će iz ovoga otići još jači“, poručio je Džumhur za Nova.rs.

BONUS VIDEO Slavlje Novakovih navijača ispred suda u Melburnu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram