Novak Đoković, Roland Garros 2016. Novak Djoković
Novak Đoković, Roland Garros 2016. Foto: EPA/Robert Ghement

Svi sportisti koji nameravaju da se takmiče u Francuskoj moraće da budu vakcinisani protiv koronavirusa.

Informaciju je objavio AFP, što se odnosi i na Rolan Garos kao teniski turnir.

PROČITAJTE JOŠ:

Do sada su stizale drugačije informacije i delovalo je kao da će bar u Francuskoj raditi na tome da se sportisti nadmeću bez posebnih uslovljavanja.

Ovo je bilo bitno Novaku Đokoviću, koji je iz Australije deportovan jer nije bio vakcinisan protiv korone i hteo je da dođe u tu zemlju sa dokumentom o medicinskom izuzeću.

Francuska ministarka sporta Roksana Maračineanu je ranije najavila da će Novak moći da igra u Parizu i bez vakcinacije, u trenutku kada je zapao u probleme zbog toga u Australiji.

„On ne bi sledio iste organizacione aranžmane kao oni koji su vakcinisani. Ali on će ipak moći da se takmiči na Rolan Garosu jer to dozvoljavaju protokoli, zdravstveni balon i drugo“, rekla je ministarka početkom januara.

Ni dve nedelje kasnije, situacija se promenila, pa je francuski parlament u nedelju usvojio drugačija pravila.

„Pravilo je jednostavno, vakcina će biti neophodna čim zakon prođe proceduru na mestima koja su već subjekt zdravstvenih protokola. To će se odnositi na sve, kako sportiste, tako i gledaoce do daljeg. Što se tiče Rolan Garosa, on je u maju i do tada se situacija možda promeni i nadamo se da će biti povoljnija. Videćemo, ali je jasno da nema medicinskog izuzeća“, poručili su iz ministarstva sada.

Da podsetimo, Đoković je prošle godine osvojio titulu na Rolan Garosu pobedom nad Stefanosom Cicipasom u finalu pariskog Grend slema.

BONUS VIDEO: Miomir Kecmanović sa navijačima posle meča sa Karuzom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare