Amanda Anisimova
Amanda Anisimova; Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Australijan open je ostao bez još jednog branioca trofeja. Naomi Osaka je morala da spakuje kofere nakon što je Amanda Anisimova, 20-godišnjakinja iz Nju Džersija, uspela da slavi nakon preokreta (4:6, 6:3, 7:6(5)).

Foto: Nova.rs

Osaka je kasnije poručila da nije Bog, te da smatra da igračice nekako uvek najbolje odigraju protiv nje. Zapravo smatra da pronađu novi nivo svoje igre kada treba da izađu na crtu četvorostrukoj grend slem šampionki.

PROČITAJTE JOŠ

Anisimova je spasila dve meč lopte, a onda savladala Japanku.

Amanda je rođena u Nju Džersiju, ali se već sa tri godine preselila u Majami. Procena njenih roditelja, koji su emigrirali iz Rusije, bila je da ona i njena sestra Marija tamo mogu najbolje da se koncentrišu na tenis.

Sa 14 godine je postala i druga juniorka planete, a prvi put je u glavnom žrebu nekog turnira bila upravo u Majamiju.

Ona i Koko Gof bi trebalo da predvode tenis sledećih godina, a do Top 100 je stigla već 2018. godine.

Na prvu WTA titulu je čekala do aprila 2019. godine kada je slavila u Bogoti, iako nikada ranije nije odigrala nijedan meč na turu na ovoj podlozi. Te jeseni je stigla i do 21. mesta na svetu, ali je onda prosto nestala na dve godine.

Razlog? Otac i trener Konstantin doživeo je srčani udar, pa nije bila fokusirana na tenis. Januara 2020. godine je izgubila u polufinalu Oklenda od Serene Vilijams.

Pre početka turnira u Melburnu bila je 60. na planeti.

PROČITAJTE JOŠ

„Prošla godina je bila veoma velika borba za mene. Nisam mislila da ću, zapravo, nije da nisam mislila, ali stvarno sam želela da ponovo proživim ove momente. Nekada sumnjate – šta ako se povredim i više nikada ne mogu da igram grend slem? Da, prošla godina nije bila sjajna i nisam bila srećan s rezulutatima. Sada sam veoma srećna što sam imala dobru pripremu“, iskrena je bila Anisimova.

U svakom trenutku do sada je bila odmerena, a takav je bio odgovor i u slučaju Novaka Đokovića nedugo nakon što mu je naređeno da napusti Australiju.

„Veoma je to zbrkana situacija, veoma komplikovana. Ali na kraju dana šta možete da uradite povodom toga“, kratko je rekla Anisimova na pitanje Nova.rs.

U 2022. godini još uvek nije izgubila (8-0), a ukupno u karijeri ima 112 pobeda uz 63 poraza. Pre trijumfa nad Osakom je 14 puta zaredom izgubila od najboljih 20 igrača na svetu.

Još uvek se pamti kada je pre tri godine stigla do polufinala Rolan Garosa, u Australiji je pre dve godine stigla do treće runde, dok na Vimbldonu nikada nije otišla dalje od drugog kola.

BONUS VIDEO Eksplozija navijača na meču Nika Kirjosa i Danila Medvedeva

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar