Foto: AP Photo/Ng Han Guan

Đoković dobio neočekivanu pomoć, o njoj se sve više priča u Melburnu

Novak Đoković se nalazi u misiji osvajanja 22. grend slem titule u Melburnu i svoje desete na Australijan openu. Turnir za njega nosi dodatnu težinu zbog deportacije od prošle godine kada je kao kriminalac proteran iz Australije i zbog rekorda koje juri kako bi otklonio svaku dilemu o tome ko je najbolji svih vremena.

Međutim, od samog starta srpskog tenisera muči povreda zadnje lože koju je zaradio na turniru u Adelejdu u okviru pripreme za prvi grend slem sezone.

pročitajte još

Novak je osetio bolove tokom polufinalnog meča protiv Danila Medvedeva, ali je nakon toga odigrao naporan duel sa Sebastijanom Kordom i ništa nije nagoveštavalo ozbiljnije probleme.

Kako se turnir bližio, Đoković je počeo da preskače treninge, a problemi su bili vidljivi već tokom prvog kola protiv Robetrta Karbaljesa Baene kada je tražio i medicinske tajm-aute.

Sve se pogoršalo tokom meča drugog kola protiv anonimnog Enca Kuakoa. Đoković se mučio sa bolovima, loše se kretao i čak je na momente izgledalo da će predati meč. Nije bio optimista nakon pobede pred nastavak turnira uz izjave da će probati da igra i da nije siguran koliko može, ali se sve odjednom promenilo nakon meča trećeg kola protiv Grigora Dimitrova.

Već tada je bilo primetno da se bolje kreće, ali kao da se preporodio od meča osmine finala protiv Aleksa De Minora.

Zanimljivo je da se sve poklapa sa dolaskom čuvene doktorke Marijane Kovačević, koja je postala poznata zbog rada sa brojnim svetskim zvezdama. Svojim specifičnim metodama lečenja pomogla im je da se mnogo brže oporave od planiranog i daleko ranije vrate na teren.

One je pre nekoliko dana stigla u Melburn i navodno je bila viđena na poslednja dva meča odmah iza boksa u kojem sedi Novakov tim.

Đoković je i protiv De Minora i protiv Andreja Rubljova nosio bandažu na levoj butini, ali se sjajno kretao i nije pokazivao nikakve znake bola i problema.

Foto: AP Photo/Ng Han Guan

„Da budem iskren, bio sam povezan na mašine više nego što sam bio sa ljudima tokom ove nedelje… bio sam vezan za mašine i za krevet… Davao sam sve od sebe, tražio sam bilo kakav fidbek kroz sve mašine na ovoj planeti da bih isprobavao i testirao izdržljivost svoje noge. Očigledno je to bila dobra odluka. Nedostaje tenis tokom pauze, naravno, ali je važno biti pametan i mudar kada je stanje tela u pitanju, naročito u ovim uslovima. Važnije je oporaviti se i spremiti se za sve ovo“, rekao je Novak nakon pobede nad Andrejom Rubljovim.

Sam Đoković je posle pobede nad Australijancem De Minorom rekao da je sada mnogo veći optimista i da se mnogo bolje oseća.

Doktorka Marijana je mahom postala slavna zbog lečenja fudbalera čiji je oporavak ubrzala, a mnogi su je smatrali za čudotvorca i iscelitelja.

Kod nje su bila mnoga velika fudbalska imena, poput Ronalda, Dejana Stankovića, Aleksisa Sančeza, Dijega Košte, Robina van Persija, Mladena Krstajića, Saše Ilića… ali i teniseri poput Endija Marija, Janka Tipsarevića, Nenada Zimonjića…

Dugo je radila u potpunoj medijskoj ilegali, u javnosti se baš retko pojavljuje, a jednom prilikom je objasnila svoje metode.

„Posle mojih tretmana, mišić je potpuno nov. Nema traga bivše povrede. Pošto je mišić potpuno nov – nema ožiljaka, senke, fibroze, nema ni mogućnosti da dođe do recidiva povrede, to je druga stavka revolucionarnog metoda. Po završetku terapije, uradi se snimak da bi se to proverilo. Znači, poenta je da dođe do potpune regeneracije mišića“, rekla je Marijana Kovačević.

Tretman se izvodi ručnom masažom rolerom uz gelove spravljene od različitih supstanci, u „polju koje se stvara prolaskom visokofrekvenivnih struja kroz oštećeno tkivo“.

Tretman traje od jednog do sedam dana i nakon toga „mišićno tkivo pacijenata je u potpunosti regenerisano“.

U biografiji na svom sajtu navodi da su u periodu od 2003. do 2009. godine njene terapije su primenjivane u mnogim fudbalskim klubovima širom sveta: Rusija, Ukrajina, Turska, Azerbejdžan, Bugarska, Španija, Nemačka.

Očigledno je da je njen dolazak u Melburn da pomogne Novaku bio pun pogodak, jer je Đoković uspeo da se regeneriše i sada izgleda kao terminator na kojeg smo navikli.

Njegov sledeći rival će biti Tomi Pol, a meč se igra u petak od 9.30, za finale Australijan opena.

BONUS VIDEO Đoković demolirao Rubljova za polufinale Australijan opena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar