Kod Nataše Pavlović u emisiji "Praktična žena" gošća je bila pevačica Zejna.

Kako se pravi Zejnina Rumba Bum govedina?

Sastojci:

-700 g goveđeg buta

-1 glavica luka

-3 čena belog luka

-1 kruška

-3 mlada luka( 2 narezana na komade i 1 narezan na kolutiće)

-3 kašike meda

-so, biber

-80 g soja sosa

-3 kašike maslinovog ulja

-2 kašike kokosovog ulja

-1 kašika susama

-malo peršuna

-skuvan pirinač oko 400 g

Priprema:

Narežite govedinu što tanje možete, a zatim je odložite u veliku činiju.

U blenderu izblendajte komade luka, beli luk, krušku, komadiće mladog luka, med, so i biber, soja sos i maslinovo ulje dok ne postane glatko.

Prelijte marinadu preko govedine, dodajte narezan luk, pa promešajte da se ravnomerno obloži. Pokrijte plastičnom folijom i marinirajte u frižideru najmanje 30 minuta ili preko noći.

Zagrejte kokosovo ulje u tiganju na jakoj vatri, a zatim preručite marinirano meso Iidinstajte ga dok govedina ne omekša. Pospite narezanim peršunom i susamom, a zatim poslužite uz kuvan pirinač.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar