Kod Nataše Pavlović u emisiji "Praktična žena" gošća je bila pevačica Zejna.
Kako se pravi Zejnina Rumba Bum govedina?
-700 g goveđeg buta
-1 glavica luka
-3 čena belog luka
-1 kruška
-3 mlada luka( 2 narezana na komade i 1 narezan na kolutiće)
-3 kašike meda
-so, biber
-80 g soja sosa
-3 kašike maslinovog ulja
-2 kašike kokosovog ulja
-1 kašika susama
-malo peršuna
-skuvan pirinač oko 400 g
Narežite govedinu što tanje možete, a zatim je odložite u veliku činiju.
U blenderu izblendajte komade luka, beli luk, krušku, komadiće mladog luka, med, so i biber, soja sos i maslinovo ulje dok ne postane glatko.
Prelijte marinadu preko govedine, dodajte narezan luk, pa promešajte da se ravnomerno obloži. Pokrijte plastičnom folijom i marinirajte u frižideru najmanje 30 minuta ili preko noći.
Zagrejte kokosovo ulje u tiganju na jakoj vatri, a zatim preručite marinirano meso Iidinstajte ga dok govedina ne omekša. Pospite narezanim peršunom i susamom, a zatim poslužite uz kuvan pirinač.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar