U emisiji Praktična žena videli smo kako se pravi odličan štrudla hleb.
Sastojci:
testo
kvas
-330ml mlakog mleka
-1 kesica suvog kvasca
-1 kašika soli
-1 kašika šećera
-2 kašike brašna
još
-1 kašika gustina
-50g otopljenog margarina
-1 celo jaje+ 1 belance
-550g brašna
nadev
-malo margarina za premazivanje
-1 kašika belog luka u prahu
za premazivanje
-1 žumance
-malo mleka
-susam
Priprema:
Najpre u mlakom mleku stavite šećer, kvasac, so i brašno i ostavite 10-ak minuta da proradi. Kada je kvasac nadošao dodajte ostale sastojake i zamesite testo. Testo prekrijte krpom i ostavite da naraste nekih sat vremena. Naraslo testo razvucite oklagijom četvrtasto. Premažite testo margarinom sobne temperature i pospite preko beli luk u prahu. Zatim urolajte kao štrudlu i isecite na kolutice. Ređajte unakrsno u užem plehu i premažite odozgo umućenim žumancetom sa malo mleka. Odozgo pospite susam. Pecite hleb na 180 stepeni nekih 30 minuta.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar