U emisiji "Praktična žena" videli smo sjajan recept za saltke pancerote.
Sastojci:
testo
-190 ml mleka
-1 kesica suvog kvasca ili 20 g svežeg kvasca
-30 g šećera
-35 g otopljenog maslaca
-400 g brašna
-1 jaje
-1 vanilin šećer
-rendana korica limuna
Limun krem
-2 jaja
-2 žumanca
-180 g šećera
-sok i korica
-3 limuna
-80 g maslaca
Ganaž od bele čokolade i maka
-300 g bele čokolade
-150 g slatke pavlake
-1 kašika maka
Priprema:
U toplom mleku razmutite kvasac, šećer i otopljen maslac. Dodajte brašno, jaje i vanilin šećer i koricu limuna pa umesite glatko testo. Pokrijte testo krpom i ostavite da naraste oko 1 sat, dok se ne udvostruči. Kada je testo nadošlo, podelite ga na 12 jednakih delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu lagano rastanjite, preklopite i zatvorite viljuškom da dobijete oblik pancerota. Pecite ih oko 15-20 minuta na 180 stepeni. Pečene filujte limun kremom i ganache kremom sa makom.
Limun krem
Mikserom mutite jaja, žumanca i šećer dok ne dobijete gustu i svetlu smesu (oko 3 minuta). Dodajte limunov sok i narendanu koricu limuna. Kuvajte smesu na pari uz stalno
mešanje žicom za mućenje, oko 10-15 minuta, dok ne postane gusta. Kada je krema gotova, dodajte hladan maslac isečen na kockice i mešajte dok se potpuno ne sjedini. Sipajte kremu u teglu i ostavite na sobnoj temperaturi 1 sat. Zatim poklopite i stavite u frižider da se stegne.
Ganaž od bele čokolade i maka
Iseckajte belu čokoladu na sitne komade i stavite je u činiju. Dodajte mak u činiju sa čokoladom. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, pa prelijte preko čokolade i maka. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa ne postane glatka. Pokrijte providnom folijom tako da direktno dodiruje krem (da ne ostane vazduha između). Stavite u frižider da se stegne Pre upotrebe, samo kratko promešajte.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar