Jeste li za malo egzotične kuhinje? Gošća "Praktične žene" Lisandra Lopez Bertot donosi recepte za Arroz amarillo (žuti pirinač) i Puding od pirinča.
Sastojci:
– 200-300g pilećeg belog mesa
– 1 šolja pirinča
-½ zelene paprike
-½ luka
-50g kukuruza šećerca
-2 čena belog luka
-so, kumin, biber i 1 lovorov list
-100ml pasiranog paradajza
Priprema:
Zagrejte ulje u loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte pileća prsa iseckana na kockice i čen belog luka i začinite solju i biberom. Dinstati ga dok ne porumeni. Dodajte koncentrat paradajza, papriku, kumin i kukuruz. Dobro promešati. Dodajte pirinač i vodu. Smanjite temperaturu i pokrijte lonac poklopcem. Kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta ili dok se pirinač ne skuva. Isključite vatru i ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja.
Sastojci:
-1/2 šolje pirinča
-1 šolja vode
-1 šolja isparenog mleka
-1/2 šolje šećera
-esencija vanile
-limunova kora
-mleveni cimet
Priprema:
U šerpi skuvajte pirinač u vodi, povremeno mešajući da se ne zalepi za dno šerpe (20 minuta). Ako je posle tog vremena pirinač malo tvrd, dodajte još malo vode, kada je veoma omekšan, dodajte mleko i šećer. Pustite da se kuva oko 10 minuta dok se ne stegne (uvek ga mešajte kašikom da se ne zalepi za dno). Kada se dobro stego sklonite sa ringle i dodajte vanilu i koricu limuna. Na kraju pospite cimetom u prahu i to je to.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar