Jeste li za malo egzotične kuhinje? Gošća "Praktične žene" Lisandra Lopez Bertot donosi recepte za Arroz amarillo (žuti pirinač) i Puding od pirinča.

Arroz amarillo (žuti pirinač)

Sastojci:

– 200-300g pilećeg belog mesa

– 1 šolja pirinča

-½ zelene paprike

-½ luka

-50g kukuruza šećerca

-2 čena belog luka

-so, kumin, biber i 1 lovorov list

-100ml pasiranog paradajza

Priprema:

Zagrejte ulje u loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte pileća prsa iseckana na kockice i čen belog luka i začinite solju i biberom. Dinstati ga dok ne porumeni. Dodajte koncentrat paradajza, papriku, kumin i kukuruz. Dobro promešati. Dodajte pirinač i vodu. Smanjite temperaturu i pokrijte lonac poklopcem. Kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta ili dok se pirinač ne skuva. Isključite vatru i ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja.

Puding od pirinča

Sastojci:

-1/2 šolje pirinča

-1 šolja vode

-1 šolja isparenog mleka

-1/2 šolje šećera

-esencija vanile

-limunova kora

-mleveni cimet

Priprema:

U šerpi skuvajte pirinač u vodi, povremeno mešajući da se ne zalepi za dno šerpe (20 minuta). Ako je posle tog vremena pirinač malo tvrd, dodajte još malo vode, kada je veoma omekšan, dodajte mleko i šećer. Pustite da se kuva oko 10 minuta dok se ne stegne (uvek ga mešajte kašikom da se ne zalepi za dno). Kada se dobro stego sklonite sa ringle i dodajte vanilu i koricu limuna. Na kraju pospite cimetom u prahu i to je to.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar