Kako se spremaju čoko oranž kocke? Recept smo naučili u novoj "Praktičnoj ženi".

Sastojci:
fil
-3 pudinga od vanile

-900 ml mleka
-250 g margarina
-5 žumanca
-300 g bele čokolade
-300 g šećera
kora

-5 belanca
-5 kašika šećera
-5 kašika brašna
-1/2 praška za pecivo
-2-3 kašike kakaoa
džem

-500 g narandži
-300 g šećera
-100 ml vode
-1 želatin
glazura
-200-300 g bele čokolade

Priprema:
Kora
Odvojiti belanca od žumanca, belanca umutiti u čvrst sneg sa šećerom.. Ugasiti mikser i dodati suve sastojke (brašno,prašak za pecivo i kakao) Pecite koru na 200 stepeni
10-15 min.
Fil
Staviti mleko da proključa sa šećerom. U drugoj činiji izmešati malo mleka, žumanca i puding i ukuvati sa provrelim mlekom. Mešati dok se fil ne zgusne. U vruć puding

dodati belu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Kad se puding ohladi dodati umućen margarin i umutiti mikserom.
Džem
Naseckati naradžu sa korom i staviti u šerpu i naliti šećerom i vodom. pa stavite šerpu na vatru da provri i da dobije zlatnu boju (tekstura džema). Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostavite da nabubru. Nabubreo želatin preručiti u fil od narandži i zagrejte do vrenja. Prohladite i štapnim mikserom usitnite narandže kako biste dobili formu džema
Postupak filovanja-kora,džem,fil. Šeći na kocke,pa preliti svaku posebno otopljenom belom čokoladom. Dekorisati narandžom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar