Nataša Pavlović u emisiji "Praktična žena" ugostila je Aleksandra Pavlovića, vlasnika Instagram profila "Kuvanje bez granica", i pravili su poslasticu "Natašina torta".
Ovo je recept za Natašinu tortu koju ćete obožavati.
Sastojci:
kore X 2
-400 g šećera
-4 jaja
-100 ml ulja
-50 g maslaca
-60 g kakaoa
-150 g brašna
-100 g mlevenih oraha
-20 g gustina
-2 kašičice praška za pecivo
-1/2 kašičice sode bikarbone
-180 ml vode
-100 ml mleka
-prstohvat soli
premaz
-200 g tostiranih seckanih oraha
-50 g šećera
-50 g maslaca
Fil
-250 g krem sira
-5-6 kašika kondenzovanog mleka
-500 ml slatke pavlake
-200 g mlečne čokolade
još
-300 g oceđenog slatka od jagoda
Priprema:
Pomešati sve suve sastojke. Zajedno otopiti maslac i ulje i dodati mleko i vodu. U suve sastojke dodati tečne sastojke i umutiti. Dodati 1 po 1 jaje i umutiti. Korice peći na pek papiru u kalupu za torte prečnika 22 cm, na 180 stepeni oko 50 min. Pečene kore prohladite i persecite horizontalno kako biste dobili 4 korice.
Za premaz po koricama:
200g krupno seckanih oraha tostirati u tiganju dok ne počnu da mirišu, preko dodati 50g šećera i 50g maslaca, promešati da se sve otopi.
Za fil:
Krem sir umutiti sa kondenzovanim mlekom. Posebno umutiti slatku pavlaku i umešati krem sir. Dodati i otopljenu mlečnu čokoladu. Sve izmešati.
Slatko od jagoda procediti ili ukoliko je sezona jagoda staviti sveže jagode.
Filovanje:
Kora-premaz od oraha-čokoladni fil-jagode -još malo čokoladnog fila-kora….sve tako dok ne potrošite sve sastojke, stim da završavamo filovanje korom na koju ne stavljamo premaz. Tortu ukrasiti ili čokoladnim filom ili šlagom po izboru.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar