Više

Moskva šnit torta

Sastojci:

Kora:

8 belanaca

8 kašika šećera

8 punih kašika oraha

2 kašike gustina

Fil:

1/2 l mleka

8 žumanaca

7 kašika šećera

80g gustina

80g putera

125ml slatke pavlake

Voće

150-200g ananasa

150g breskvi iz konzerve

300-350g višanja

Još

250 ml slatke pavlake

dekoracija

šlag krema

Praktična žena – Moskva Šnit torta Pscreen 02

Priprema:

Umutiti penasto belanca, pa postepeno dodavati šećer, da dobijete čvrst šam. Dodati orahe i gustin, pa špatulom lagano izmešati. Koru peći u plehu obloženom papirom za pečenje u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 min. Hladnu koru preseći da dobijete tri korice. Secite zajedno sa papirom za pečenje, jer ćete tako posle lakše prebaciti koricu na tacnu.

Umutiti žumanca i šećer, dodati gustin i malo mleka od pripremljene količine. Sve dobro sjediniti mikserom, pa skuvati fil u ostatku mleka. Fil prebaciti u činiju, premazati tanko
puterom da vam se ne uhvati korica i pustiti da se ohladi. U ohlađen fil dodajte prvo umućen puter, a zatim umućenu i slatku pavlaku.

Svo voće pre slaganja na tortu ocediti od soka i iseckati. Višnje naravno ne sečete Po želji, umutiti još 250ml slatke pavlake. Filovati tortu: korica-žuti fil-voće-sl.pavlaka, pa sve isto
još dva puta. Voće možete staviti po želji, na svaku koricu drugo voće ili pomešano. Presek je lepši, ako su na drugoj korici višnje, a na prvoj ananas, a na trećoj breskve.

Kad se torta dobro ohladi, obložite je šlag kremom.

Za detaljan postupak, pogledajte video sa početka teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar