Pogledajte recept za kremisimo kolač iz emisije Praktična žena.
1 l mleka
7 kašika šećera
3 kašike gustina
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
30-50 g čokolade
75 g margarin
još
kokos
maline
fil
instant krem za torte
Stavite oko 800 ml mleka da se kuva. Ostatak od 200 ml mleka umutite sa šećerom, gustinom, brašnom i kakaom, i ukuvajte u provrelo mleko. Mešati dok se fil ne zgusne, kada se zgusnuo sklonite sa vatre i dok je još vruć fil umešajte margarin i čokoladu. Mešati dok se sve ne sjedini. Čaše malo pokvasite vodom i sipajte krem do 3 cm debljine i ohladite u frižideru.
Kada se fil stegao izvadite ga iz čaša i uvaljajte u kokos obazrivo da se ne izgubi forma. Umutite krem po uputstvu sa pakovanja. Na čokoladni krem uvaljan u kokos staviti vanil fil, pa malo malina, opet čokoladni krem uvaljan u kokos i na kraju ukrasite vanil fiilom i malinama.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.