U novoj epizodi "Praktične žene" saznali smo recepte za letnje pituljke i za uštipke od povrća.

Letnji pituljci

Sastojci

-kore za pitu

-1 patlidžan
-1 tikvica
-1 crveni luk
-1 korpica čerija
-100 g kozijeg sira
-5-10 jaja

-malo mleka
-50-100 g pekorina

Priprema:

Patlidžan, tikvicu i luk isecite na kockice- Na pek papiru stavite seckano povrće koje začinite po želji, a zatim malo prelijte maslinovim uljem. Pecite povrće oko pola sata na 180 stepeni ( dok ne omekne).

Umutiti 1-2 jaja sa malo mleka i malo soli.

Jednu koru raširite na sto, a drugu koru umočite u umućeno jaje i zgužvanu je stavite na centar prve kore. Preko zgužvane kore stavite pečeno povrće i čeri naseckan na polovine.U sredini polupati jaje, a zatim izmrvite preko malo kozijeg sira i malo pekorina. Zatvorite koru kao paketić i premažite je umućenim jajetom.Pecite pitice na gril tiganju par minuta sa jedne strane i par minuta sa druge strane. Poslužite dok je još toplo .

Uštipci od povrća

Sastojci:

-2 šolje kuvanog i sitno seckanog brokolija
-2 šolje rendane šargarepe
-1/2 šolje mladog luka sitno seckanog
-so, biber

-2/3 -1 šolje brašna
-1-2 jajeta

preliv

-grčki jogurt
-so, biber, beli luk u prahu
-seckan mladi luk

Priprema:

Izmešati sve sastojke i pržite uštipke u dubljem ulju. Pečene vadite na tanjir obložen ubrusom da upije višak masnoće.

Za preliv izmešati grčki jogurt , začine i seckan mladi luk i preliti uštipke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar