U emisiji "Praktična žena" Nataše Pavlović videli smo kako se pravi zapečeni složenac.
-300 g telećih/ junećih šnicli
-500 g krompira
-2 paradajza
-200 g šampinjona
-1 luk
-200 g rendanog sira
-oko 200 g majoneza
-1 jaje
-so, biber
Meso istanjite tučkom za meso, a zatim ga začinite po izboru ( so i biber). Ovako pripremljeno meso pržite na ulju sa obe strane. Šampinjone isecite na listiće i njih kratko propržite.
Krompir isecite na kolutove. Kolutove od krompira poređati u krug a zatim malo posolite, na krompir stavite pečenu šniclu, a zatim je tanko premažite majonezom, na šniclu stavite malo šampinjona koje takođe posolite, na šampinjone stavite luk isečen na kolutove, pa paradajz koji je takođe isečen na kolutove. Umutite jaje sa majonezom i dodati sir i ovim prelivom zalijte složenac. Pecite oko 20-30 minuta na 180-200 stepeni.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar