Pogledajte recept za knedle s jagodama iz Praktične žene.
Sastojci:
testo
-500 g krompira
-prstohvat soli
-200 g brašna
-1 kašika kisele pavlake
-1 jaje
-3 kašike pšeničnog griza
punjenje
-12 većih jagoda
Za valjanje
-5 kašika ulja
-9 kašika mlevenog keksa
1 kašika šećera
preliv
-200 g jagoda
-4 kašike šećera
Priprema:
Krompir oprati, oljuštiti, iseći na polovine i staviti u hladnu vodu sa prstohvatom soli da se kuva .
Dok se krompir kuva očistiti i oprati jagode za punjenje knedli, ocediti ih i prosušiti papirnim ubrusom.
Takođe očistiti i oprati jagode za preliv, sitno ih iseći i staviti da se kuvaju sa šećerom. Kuvati ih 10 do 15 minuta, skloniti sa šporeta i poklopiti.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar