Pogledajte recept za buenisima tortu iz emisije Praktična žena.
kora
6 belanaca
18 kašika šećera
1 kašika sirćeta
fil
6 žumanaca
200 g šećera
2 vanil pudinga
1 kašika gustina
600ml+100 ml mleka
1 vanilin šećer
200 g margarina
100 g prah šećera
200 g ml. keksa
još
300 g malina
300 g šlaga
Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, i pred sam kraj mućenja dodati sirće. Koru sušite na 150-160 stepeni oko 25 minuta u kalupu fi 26-28 cm.
Za fil stavite 600 ml mleka da provri. U drugoj činiji umutiti žumanca sa šećerom, mlekom (100 ml), pudingom i gustinom. Kada je mleko provrelo ukuvati žumanca sa ostalim sastojcima i mešati dok se fil ne zgusne. Fil ohladite do sobne temperature. Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu i sjedinite ga sa žutim film. Kada ste fil sjedinili mikserom lagano dodajte keks.
Umutite šlag po uputstvu na pakovanju.
Filovanje: kora -žuti fil-maline-šlag
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.