U emisiji "Praktična žena" videli smo sjajan recept za tortu sa malinama i musom od mlečne čokolade i kokos kolač.
Sastojci:
džem od maline
-250g malina
-½ čaše vode
-30g šećera
brauni korica
-2 jaja
-30g šećera
-60g mlečne čokolade
-30g maslaca
-10g brašna
mus
-5 žumanaca
-270ml slatka pavlaka
-180g mlečna čokolada
Džem od malina
Kuvati na laganoj vatri 30-45min dok se ne
dobije želatinasta masa.
Brauni korica
Otopiti maslac i čokoladu, pa staviti sa strane da se prohladi. Odvojiti belance od žumanca i penasto umutiti belanca sa šećerom. U drugoj činiji pomešati žumanca sa istopljenom čokoladom i maslacem, a zatim dodati brašno i lagano sve sjediniti sa belancetom i lagano umešati.
Pecite na 180 stepeni oko 10minuta.
Mus
Pomešati žumanca sa 20ml slatke pavlake. Za ovaj postupak nam belanca nisu potrebna, staviti žumanaca i pavlaku da se skuvaju do 70 stepeni. Kada se skuvaju pomešati sa ostatkom pavlake i istopljenom čokoladom. Sipati mus u kalup , zatim dodati džem od maline i postaviti koricu, staviti na minusno hlađenje ( u zamrzivač) na 24 sata. Dekorisati tortu se red velvet tehnikom. Velvet sprej možete kupiti u svim bolje snabdevenim radnjama za poslastičarstvo.
Sastojci:
ganaž krem-insert
-100ml slatke pavlake
– 200g bele čokolade
-20g kokos
mus od bele čokolade
-3 žumanca
-150ml slatka pavlaka
– 80g bela čokolada
umakanje kolača u čokoladu
-100g bela čokolada
-50g kakao puter
Ganaž krem
Kuvati pavlaku do ključanja, a zatim sklonite sa vatre i dodati joj čokoladu i sve lepo sjediniti. Kada se smesa prohladi, nakon 2-3 sata dodati kokos.
Mus od bele čokolade
Pomešati žumanca sa 20ml slatke pavlake. Staviti žumanca i pavlaku da se kuvaju do 70 stepeni. Kada se skuvaju pomešati sa ostatkom pavlake i istopljenom čokoladom. Sipati mus u kalup , dodati ganaž , staviti na minusno hlađenje( u zamrzivač) na 24 sata. Dekorisanje kolača se radi tehnikom umakanja u čokoladu i kakao puter.
Umakanje kolača u čokoladu
Otopiti čokoladu i kakao puter i u ovu smesu umakati kugle. Ovako pripremljene kugle uvaljati ih u kokos.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar