U emisiji "Praktična žena" videli smo sjajan recept za tortu sa malinama i musom od mlečne čokolade i kokos kolač.

Torta sa malinama i musom od mlečne čokolade

Sastojci:

džem od maline

-250g malina

-½ čaše vode

-30g šećera

brauni korica

-2 jaja

-30g šećera

-60g mlečne čokolade

-30g maslaca

-10g brašna

mus

-5 žumanaca

-270ml slatka pavlaka

-180g mlečna čokolada

Priprema:

Džem od malina

Kuvati na laganoj vatri 30-45min dok se ne
dobije želatinasta masa.

Brauni korica

Otopiti maslac i čokoladu, pa staviti sa strane da se prohladi. Odvojiti belance od žumanca i penasto umutiti belanca sa šećerom. U drugoj činiji pomešati žumanca sa istopljenom čokoladom i maslacem, a zatim dodati brašno i lagano sve sjediniti sa belancetom i lagano umešati.
Pecite na 180 stepeni oko 10minuta.

Mus

Pomešati žumanca sa 20ml slatke pavlake. Za ovaj postupak nam belanca nisu potrebna, staviti žumanaca i pavlaku da se skuvaju do 70 stepeni. Kada se skuvaju pomešati sa ostatkom pavlake i istopljenom čokoladom. Sipati mus u kalup , zatim dodati džem od maline i postaviti koricu, staviti na minusno hlađenje ( u zamrzivač) na 24 sata. Dekorisati tortu se red velvet tehnikom. Velvet sprej možete kupiti u svim bolje snabdevenim radnjama za poslastičarstvo.

Kokos kolač

Sastojci:

ganaž krem-insert

-100ml slatke pavlake

– 200g bele čokolade

-20g kokos

mus od bele čokolade

-3 žumanca

-150ml slatka pavlaka

– 80g bela čokolada

umakanje kolača u čokoladu

-100g bela čokolada

-50g kakao puter

Priprema:

Ganaž krem

Kuvati pavlaku do ključanja, a zatim sklonite sa vatre i dodati joj čokoladu i sve lepo sjediniti. Kada se smesa prohladi, nakon 2-3 sata dodati kokos.

Mus od bele čokolade

Pomešati žumanca sa 20ml slatke pavlake. Staviti žumanca i pavlaku da se kuvaju do 70 stepeni. Kada se skuvaju pomešati sa ostatkom pavlake i istopljenom čokoladom. Sipati mus u kalup , dodati ganaž , staviti na minusno hlađenje( u zamrzivač) na 24 sata. Dekorisanje kolača se radi tehnikom umakanja u čokoladu i kakao puter.

Umakanje kolača u čokoladu
Otopiti čokoladu i kakao puter i u ovu smesu umakati kugle. Ovako pripremljene kugle uvaljati ih u kokos.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar