WC - ilustracija
WC - ilustracija; Foto: Thankful Photography / Alamy / Alamy / Profimedia

Većina nas ne razmišlja previše o tome koliko dugo provodimo na toaletu, ali zdravstveni stručnjaci pozvali su ljude da razmotre pravilo "21 sekunde".

Tim naučnika iz Georgia Techa otkrio je da većina sisara prazni bešiku u trajanju od oko 21 sekunde. Istraživači tvrde da ovaj vremenski okvir može biti koristan alat za ljude pri praćenju navika.

Medicinska sestra Džejnis Miler objasnila je da, ako je vaše vreme uriniranja duže ili kraće od 20 sekundi, postoji mogućnost da trpite predugo ili idete prečesto u wc.

Pročitajte još:

“Ako otkrijete da gotovo uvek piškite znatno kraće ili duže od 20 sekundi, zapitajte se: Pijete li previše vode ili nedovoljno? Idete li u WC češće nego što bi trebalo? Vaši odgovori mogu vam pomoći da prilagodite svoje navike”.

Brzina protoka mokraće takođe može signalizovati zdravstvene probleme, uključujući kamenje, cistitis, pa čak i probleme s prostatom.

Prethodna istraživanja takođe su pokazala da prečesto čučanje takođe može dovesti do zdravstvenih komplikacija, uključujući disfunkciju dna karlice, piše Daily star.

***

Bonus video: Crnogorci se takmiče u ležanju: Kako idu u toalet i šta nikako ne smeju da rade

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)