Foto:Go Fund Me

Ako primetite ovako nešto na koži, ne čekajte.

Kad je frizer Nikolasa Smitsona primetio mladež čudnog izgleda na njegovom vratu i savetovao mu da ode da ga proveri, ispostaviće se da je već bilo prekasno – sada je 38-godišnjaku preostalo samo nekoliko meseci života.

„Frizer je u suštini rekao da izraslina na mom vratu ne izgleda dobro, izgleda kancerogeno, i da bi trebalo da odmah odem kod dermatologa“, rekao je Nikolas Smitson iz Rokhemptona u Kvinslandu za Sunrise. Međutim, Nikolas je pre toga već išao kod lekara, koji su mu rekli da nema razloga za brigu.

„Video sam dva lekara opšte prakse… I čak i nakon što se mladež udvostručio, rekli su mi da je sve u redu“, rekao je.

Nakon saveta frizera odlučio je da ode kod stručnjaka za kožu koji mu je odmah uradio biopsiju i uskoro mu saopštio vest koja mu je potpuno izvrnula život.

Pročitajte još:

Rezultati su pokazali da je izraslina nodularni melanom i da se proširila izvan pocrnelog mladeža na njegove limfne čvorove.

„Sećam se da sam pogledao svoju devojku i rekao ‘Je***o ću umreti, ovo će me ubiti‘. Onda smo otišli kod mene i samo zurili u prazan zid i plakali“, rekao je Nikolas, prenosi Daily Mail.

Nedugo zatim, odvezen je u Brisbejn gde je imao bilateralnu disekciju vrata – 10-satnu operaciju uklanjanja limfnih čvorova na vratu. Jedanaest dana kasnije primetio je još jednu izraslinu iza uha. PET snimak pokazao je da Nikolas ima agresivni rak kože, četvrti stadijum i da više ne može da očekuje ​​izlečenje. U avgustu su mu prognozirali šest meseci života.

Niko kaže da je od dijagnoze svaki dan borba.

Pročitajte još:

„Ima dana kada sam dobro, a ima i onih kada sam maničan, i obraćam se prijateljima za podršku, sve me to preplavi. Ima dana kad je teško ustati iz kreveta“, rekao je on.

Posebnu podršku je dobio od prijatelja, koji su pokrenuli GoFundMe kako bi mu pomogli da ostvari neke od svojih životnih želja i prikupili novac za putovanja o kojima je sanjao.

„Ali, takođe smo ga pokrenuli da bismo pomogli da podignemo svest kod drugih, da na vreme odu na pregled kože“, objasnili su.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar