Hvar
Hvar; Foto: Nino Marcutti / Alamy / Alamy / Profimedia

Hvar je i ove godine na mnogim listama top letnjih destinacija sveta, a to se izgleda odrazilo i na cene.

Ako tražite smeštaj na Hvaru za špic sezone (dakle, kraj jula, početak avgusta), verovatno će vam od Airbnb ponude prvo upasti u oči vila koja se iznajmljuje za neverovatnih 11.099 evra po noćenju. Ne, nije greška u pitanju. Ova luks vila je na samoj obali sa privatnom plažom, ima pet spavaćih soba i ogromne terase koje gledaju na more.

Međutim, i ako ovaj nivo luksuza sa sve cenom uzmemo kao ekstrem, prosek je 175 evra – u prevodu, teško ćete u tom periodu naći smeštaj na Hvaru za manje od sto evra po noćenju.  Tačno toliko je studio za dvoje s pogledom, odmah ispod tvrđave, sa stepenicama koje idu do glavnog trga.

Pročitajte još:

Jeftinije možete proći u Starom gradu – za 70 evra izdaje se apartman za dvoje, izgleda čisto i skockano, ali je u pitanju suteren i u istu prostoriju je spakovana spavaća soba, kuhinja, trpezarija, kupatilo…

Glampovanje je novi trend u Hrvatskoj, a ako želite da ga isprobate na Hvaru – noć u fensi šatoru u predivnoj prirodi uz more za dve osobe je 300 evra. Kuhinju i plažu delite. S druge strane, tu je i opcija divljeg kampovanja – za 10 evra po noćenju.

***

Bonus video: Albanija, Crna Gora, Hrvatska i Grčka: Letovanje van sezone jeftinije 30 posto

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar