Stavros
Stavros; Foto: Georgios Tsichlis / Alamy / Alamy / Profimedia

Aranžmani jesu poskupeli, ali i dalje se u first minute periodu može proći prilično povoljno.

Pogledali smo aktuelne ponude domaćih turističkih agencija za apartmanski smeštaj u Grčkoj i izdvojili aranžmane do 100 evra, koji uključuju autobuski prevoz i deset noćenja. Naravno, u pitanju su vansezonski termini i mesta koja inače važe za jeftinija, a kod mnogih agencija još su aktuelni sajamski popusti. Savet je da požurite ako želite da prođete što jeftinije.

Viva travel produžava sajamske popuste do 5. marta, što znači -15 odsto za autobuske aranžmane za Grčku – najjeftiniji su za Pargu, Stavros, Tasos u majskim terminima od 69 evra (10 noći), a tu su i Krf i Asprovalta za 79 evra, Sivota, Kalitea i Neos Marmaras za 89 evra, Hanioti, Polihrono, Lefkada za 95 evra, Pefkohori i Olympic beach za 99 evra.

Hedonic travel na startu sezone ima Stavros i Tasos za 70 evra po osobi, Eviu, Asprovaltu, Paraliju za 90 evra, plus daje popust za rezervacije i uplate do kraja februara.

Agencija Sole Azur za kraj maja, početak juna ima Tasos za 70 evra po osobi, Nea Vrasnu za 75 evra, Nei Pori za 79 evra, Neos Marmaras za 84 evra, Leptokariju za 87 evra, Stavros za 89 evra, Hanioti za 95… U pitanju su sve aranžmani koji uključuju autobuski prevoz i 10 noćenja.

Sabra u sklopu svojih vansezonskih paket aranžmana u prvim letnjim terminima ima Pefkohori, Polihrono, Nea Flogitu za 95 evra po osobi (10 noćenja, autobuski prevoz), a u sklopu specijalne ponude, sa sopstvenim prevozom možete bukirati smeštaj za 35 evra po osobi za pet noći, odnosno 55 evra za deset.

Uz sopstveni prevoz je lakše naći ponudu za manje od 100 evra, pa i za manje od 50 evra po osobi – na primer, Travelland nudi najam apartmana na 10 noćenja u Nea Flogiti za 90 evra – i to studio za dve osobe, na startu sezone. Takođe, ima i varijantu za 70 evra po osobi za Pefkohori, i 85 evra za Kaliteu, ali za kraj sezone i za samo sedam noćenja.

***

Bonus video: Gde smo sve letovali prošle godine i da li je rano za planiranje novog letovanja?