Foto: Shutterstock

Za one koji bi zimu radije proveli na plaži.

Kad vreme kod kuće postane hladno, pomisao na nedelju ili dve putovanja, brčkanje u moru i izležavanje na plaži na toplom suncu dovoljna je da bilo ko od nas posegne za računarom kako bi potražio ponudu za odmor u toku zime. Ali gde se možete uputiti na zimsko sunce? Bilo da idete na odmor s uplaćenim paket aranžmanom ili se odlučite da sami organizujete putovanje, predstavljamo vam nekoliko destinacija koje su idealne za odmor u toku zime.

Maldivi

Prosečna zimska temperatura: 27

Uz obilje sunca koje je stalno dostupno, svako doba godine odlično je za odmor na Maldivima. Ipak, evropska zima predstavlja posebno pogodno vreme za odlazak na ovaj besprekorni arhipelag u Indijskom okeanu. Maldivi su idealni za ronjenja, a za aktivni odmor možete da odaberete sto stvari, poput poput joge, ronjenja i vožnje kanuom.

Zanzibar

Foto: Shutterstock/Marius Dobilas

Prosečna zimska temperatura: 27

Jedini na listi smešten južnije od ekvatora. Tropska klima Zanzibara uključuje kratku sušnu sezonu u januaru i februaru. Dok ostavljate vremena za istraživanje arhitekture i mirišljavih uličica Stoun Taun, starog dela najvećeg grada Zanzibara (koji se isto tako zove Zanzibar), uglavnom ćete hteti da provedete sunčane dane uživajući na plažama na kojima ćete pronaći kristalno bistro more.

Dubai

Prosečna zimska temperatura: 25

Uz temperature koje leti prelaze 40 stepeni, zima je definitivno najbolje vreme za posetu najglamuroznijem gradu Bliskog istoka.

Pročitajte još:

Barbados

Prosečna zimska temperatura: 26

Netaknute plaže, prodorna narodna kuhinja i živahni rum barovi na glamuroznoj zapadnoj obali uvelike omogućava sve to, Barbados donosi puno više.

***
Bonus video: Niko nije primetio da je gola prošetala plažom