Foto: Profimedia

Egzotika za svačiji džep.

Svi maštamo o Sejšelima i Maldivima i ležernom ispijanju koktela na plaži pogotovo u ovom periodu godine kada je zima iza ugla. Nažalost, ove destinacije su često preveliki zalogaj za naše novčanike te tako tropski predeli ostaju samo u mislima.

Dobra vest je da ove godine opušteno možete da prevarite svoje onlajn prijatelje fotkama sa plaže ispod palminog drveća, jer se ove destinacije nalik na letovališta Maldiva, Havaja i Sejšela nalaze na samo nekoliko sati leta od Beograda.

U pitanju je Italija sa njenim ne tako popularnim letovalištima koja mogu da se pohvale dugim peščanim plažama i tirkiznom plavom bojom mora, i naravno jedno skriveno letovalište u Egiptu koji je posebno popularan ove godine.

Ako ste ove godine želeli da posetite Maldive, ali nikako niste u mogućnosti za to, možda je dobra ideja da se odlučite za Taorminu, gradić na istoku Sicilije, smešten u uvalu ispod vulkana Edne.

U Taormini će vas sačekati tirkizno plavo more, dugačka peščana plaža i bogat sadržaj, tako da vam pored uživanja neće biti ni dosadno.

Povratna karta za let iz Beograda do Sicilije bi vas koštala 100 evra po osobi, a smeštaj u Taorminu možete naći već za 30 evra po noćenju za dve osobe.

Umesto Havaja, tu je Palmarola, skoro nenaseljeno ostrvo na samo 45 minuta od Rima, na njemu će vas sačekati prizori koje sigurno ne možete da vidite nigde drugde  na svetu.

Za posetu Parmaroli bi najbolje bilo da odsednete u Rimu, a za ovo ostrvce izdvojite jedan ili dva dana kako bi ga temeljno obišli. Za gužvu ne morate da brinete jer je ono još uvek neotkriveni dragulj.

Povratnu kartu za let od Beograda do Rima možete i za 100 evra, ali može biti izazov da nađete povoljan smeštaj – prosek cena preko Airbnb platforme je 145 evra po noćenju, a ima tu i sobičaka za dvoje od 30 evra  i apartmana u centru za 100.

Ako ove godine nikako ne možete da stignete na Sejšele, možda možete u Marasi, letovalište u Egiptu.

Ako želite da izbegnete gužvu, osetite još malo leta i prođete znatno jeftinije onda je ovo pravi odabir za vaš novembarski odmor.

Marasi odlikuju duge peščane plaže i topla tirkizna voda mora tokom cele godine, ima 5 plaža, 23 stambena kompleksa, 3.300 hotelskih soba, golf teren sa 18 rupa i jednu od najvećih međunarodnih marina na Bliskom istoku, čineći ga pravim mestom na kom morate da budete na severnoj obali Egipta u El-Alamenju.

Direktan let iz Beograda do El Alamenja ne postoji, ali možete leteti do Aleksandrije, a zatim presedati do ovog grada, a cena povratne karte za ovu avanturu bi vas izašla između 100 i 150 evra.

Hoteli na Marasi obali su vrlo pristupačni i na bukingu se mogu pronaći all inclusive ponude za 10 dana za dve osobe, već po ceni od 600 evra.

***

Bonus video: Najlepše Plaže

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare