Ambasada Egipta: Kako ove godine rade plaže i kafići

Putovanja 11. maj. 202114:31 > 14:39
Podeli:
plaža
Foto: Viacheslav Khmelnytskyi / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon priče da se plaže u Egiptu i Tunisu zatvaraju od 12. maja, a da će ugostiteljski objekti raditi do 21h, oglasila se i ambasada Egipta u Srbiji.

Ambasada Egipta u Srbiji je saopštila danas da ne postoje ograničenja za dnevni pristup hotelima i odmarališnim plažama u Hurgadi i širom zemlje, i pozvala je srpske turiste da posete Egipat, prenose agencije.

Ambasador Egipta u Beogradu Amr Aljovaili je u saopštenju naveo da bi restorani, kafići i drugi turistički sadržaji u Hurgadi, trebalo da budu dostupni do ponoći i u skladu sa njihovim radnim vremenom, s obzirom na status guvernorata Crveno more kao popularne turističke destinacije.

Pročitajte još:

„Srdačno pozivam drage srpske turiste da posete Egipat, posebno sada u vreme Bajrama, da ne samo uživaju u prijatnoj klimi u ovo doba godine, već i da osete ukus i učestvuju u tradicionalnoj kulturi gostoprimstva i svečanosti“, navodi se u saopštenju ambasadora.

Egipat je u doba pandemije postao jedna od hit destinacija među srpskim turistima, a od 1.septembra 2020. godine, svim putnicima koji dolaze u Egipat potreban je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Režim ulaska sa obaveznim negativnim PCR testom se primenjuje za turističke destinacije poput Hurgade, Šarm el Šeika, Tabe, Mars Alama, Marse Matruh i važi na čitavoj teritoriji Egipta.

Ipak, uskoro bismo mogli da dobijemo i olakšice, bar oni koji su vakcinisani. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, u susret letnjoj turističkoj sezoni, najavio da će Srbija uskoro postići sporazum sa Egiptom i Turskom o priznavanju naših sertifikata o vakcinaciji (uz koje neće biti potreban PCR test), a turističke agencije već su izbacile svoje hit ponude za te zemlje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar