Turska za 150 evra: Najpovoljnije letovanje bez PCR testa

Putovanja 05. maj. 202120:59 > 21:10
Podeli:
Kušadasi
Kušadasi; Foto: Yavuz Sariyildiz / Alamy / Alamy / Profimedia

Pregovori sa Egiptom i Turskom oko priznavanja vakcina su u toku, a agencije već imaju formirane ponude za te krajeve. I zvuče prilično dobro.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, u susret letnjoj turističkoj sezoni, najavio da će Srbija uskoro postići sporazum sa Egiptom i Turskom o priznavanju naših sertifikata o vakcinaciji.

„Za ulazak u te zemlje neće biti potreban PCR test, već da svako dobije sertifikat ko se revakcinisao do određenog datuma“, istakao je Vučić.

Građani Srbije trenutno mogu da putuju bez uslova u četiri zemlje – BiH, Crnu Goru, Albaniju i Severnu Makedoniju. Grčka, tradicionalno jedna od omiljenih letnjih destinacija, priznaje sve vakcine ili negativan PCR, a pregovara se o tome da prihvati i dokaz o preležanom kovidu.

„Za Tursku i Egipat zasad treba PCR, ali očekujemo da će se uskoro to rešiti i da će priznati naše sertifikate. Radi se na tome, pregovori su u toku, ali još nije zvanično. Tu je i Kipar, koji prihvata sve vakcine osim kineske, ali alternativa je PCR“, kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA).

U svakom slučaju, nije rano da u obzir uzmete i Tursku i Egipat, posebno što su cene aranžmana prilično povoljne, a agencije su se pobrinule i da preduprede troškove oko PCR-a i obezbede dodatne popuste.

„Hurgada i Šarm el Šeik su najpopularnije letnje destinacije u Egiptu, dok je u Turskoj za nas najznačajnija Antalijska regija. Za Tursku neke agencije nude i aranžmane s autobuskim prevozom, pa cene za deset dana idu od 200 evra pa naviše“, ukazuje Seničić.

Argus tours je čak i povoljniji od toga – 12 dana paket aranžman (bus i smeštaj) u Kušadasiju, doduše u predsezoni, našli smo za neverovatnih 149 evra. Isti aranžman uz avio prevoz košta 325 evra (uključene i takse, transfer…).

Pročitajte još:

Preko agencije Fibula cene za Tursku avionom idu od 370 evra, a kod Kontikija se kao najjeftinija ispostavlja Alanja – 8 dana, čarter let, all inclusive, 439 evra po osobi. Big Blue takođe u prvi plan ističe letovališta Antalijske i Egejske regije, uz čarter letove i all inclusive uslugu – na regularne cene aranžmana uračunati su popusti do čak 45 odsto.

Agencija Wayout ima specijalne popuste za Egipat, pa se cene kreću od oko 450 evra po osobi (10 noćenja) – uključena avio karta, smeštaj, transfer, sve takse i zdravstveno osiguranje koje pokriva lečenje kovida 19. Za polaske na 11 noćenja obezbeđen je i dodatni popust od 30 odsto, kao i za polaske u septembru.

Fantast nudi mogućnost plaćanja u ratama do kraja 2021, a po first minute cenovniku all inclusive aranžman za 10 noći u Hurgadi kreće se od 474 evra po osobi. Preko Odeona, 10 noći u Šarm el Šeiku, takođe all inclusive, koštaće vas od 488 evra, a najavljeni su i dodatni popusti.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar