Aleksandar Vučić FOTO TANJUG/INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV

Mnogi su se pitali kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo da ostane zdrav tokom pandemije iako je bio izložen virusu - prvo je prisustvovao konferenciji u Americi na kojoj je bilo dvoje inficiranih, a onda smo saznali i da je njegov sin Danilo zaražen kovidom 19. Šaljivdžije bi rekle da se odgovor krije u - jakoj hrani.

Izgleda da se predsednik od korone ipak nije branio alkoholom, iako je krajem februara rekao da je video kod Amerikanaca da „gde stavite alkohol, tu koronavirus ne raste“ i da je „našao sebi izgovor da popije koju čašicu više dnevno“.

I dok su se mnogi s razlogom pitali zašto Vučić nije bio u samoizolaciji 14 dana pošto je njegovom sinu potvrđeno da je pozitivan na koronu, predsednik je neumorno obilazio Srbiju i uživao u gastronomskoj ponudi naše zemlje. Od trećeg marta, kada je na Instagram profilu Budućnost Srbije AV objavio fotografiju slanine iz Viskonsina, redovno smo dobijali obaveštenja o novim gurmanlucima koje je jeo, sve do ukidanja vanrednog stanja, kada je prešao – na salatu.

Pročitajte još:

Da krenemo redom. Obratite pažnju i na formulaciju koja je gotovo neizbežna, i koja nas ponovo podseća da je Vučić (nad)čovek koji svuda stiže, dnevno pročita između 500 i 600 stranica dokumenata, što tajnih, što javnih i gotovo nikad ne spava.

Šta bi čovek u Viskonsinu mogao da večera nego slaninu  koja podseća na srpsku, posebno ako je dan bio naporan…

A onda jedna „uobičajena predsednička aktivnost“ – boranija uz ne baš zadovoljan izraz lica.

Žene iz udruženja „Pinosavke“ su Vučiću izmamile osmeh stolom punim đakonija, mada se sudeći po tome u šta gleda ne bi reklo da se najviše obradovao pogači, pitama i ajvaru.

Kol’ko košta sarma u restoranu Predsedništva, pitanje je sad…

Jasmin od milošte nazvan Jasko iz Novog Pazara je toliko oduševio predsednika da mu je posvetio dve objave na društvenim mrežama.

View this post on Instagram

Jasmin pravi najbolju krompirušu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Krompiruša, mantije, samo lagano…

View this post on Instagram

Posle krompiruše, Jasko doneo i vruće mantije.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

A onda se sve začinilo ćevapima. „Boemčina si bio i ostao“, piše u jednom od komentara.

View this post on Instagram

Sa prijateljima kod Jonuza na ćevapima.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Sledeći put kada zakukate da ste se ugojili tokom vanrednog stanja, setite se predsednikovog kiselog osmeha na fotografiji sa salatom, i sigurno ćete momentalno izgubiti apetit.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (46)