Foto: Nebojsa Markovic / Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je izbacio novo upozorenje za kišu, olujni vetar i grad.

„Upozorenje za područje Srbije na grmljavinske nepogode od 11. do 13.06.2024. U utorak 11.06. u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, a u sredu, 12.06. i četvrtak, 13.06. i u ostalim regionima pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i sa većom količinom padavina za kratko vreme“.

Foto: hidmet.gov.rs

najprecizniji norveški sajt predstavio je detaljnu vremensku prognozu koja iz sata u sat pokazuje kako će se smenjivati vremenski uslovi u utorak i sredu.

Krajem nedelje sledi postepeno otopljenje

Ipak, do kraja nedelje nas očekuje otopljenje i bolji vremenski uslovi, kako navodi meteorolog amater Marko Čubrilo.

U sredu promenljivo oblačno, umereno toplo ali sparno i nestabilno uz moguće grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode, posebno tokom posle podneva. Vetar slab, zapadni, osim u zonama nestabilnosti gde će biti jak i olujan, severozapadni. Dnevni maksimum do +25 do +30 stepeni Celzijusa. Četvrtak donosi vrlo nestabilno ali i osetno svežije vreme uz česte grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode, maksimumi od +15 do +24 stepena Celzijusa, u toku noći ka petku postepeno smirivanje atmosfere. Krajem nedelje stabilnije uz postepeno otopljenje te bi maksimumi oko 16.06. bili u intervalu od +25 do +30 stepeni Celzijusa“, navodi on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar