Hit objašnjenja: Ko ima prednost u vožnji na Slaviji

Lifestyle 18. maj. 202110:2611 komentara
Podeli:
Slavija, policija, gužva
Foto: Naxi kamere

Jako nevreme koje je pogodilo Beograd juče popodne izazvalo je totalni kolaps u saobraćaju. Posebno teško je bilo na Slaviji, pa je fotografija krkljanca u kružnom toku obišla celu Srbiju. Otuda pitanje: Ko ima prednost u saobraćaju na ovom beogradskom čvorištu? Odgovori koji kruže internetom od sinoć su – urnebesni.

Pravi bauk je ta Slavija za manje iskusne vozače. Ne vole je ni oni iz provincije. Mada, nije uvek lako ni Beograđanima, posebno kad padne kiša. Tako je bilo i juče, samo, čini se, malo gore nego inače.

Pročitajte još:

Iz ptičje perspektive ovaj kružni tok je izgledao kao košnica. Bukvalno se ne zna ko gde ide i deluje kao da svako vozi gde je naumio, bez ikakvog pravila i smisla. A zapravo svi stoje.

Otuda na Tviteru logično pitanje – ko ima prednost?

A onda se sve prelilo dalje, pa kažu da prednost zapravo ima – fontana.

Iz saobraćajnog obrazovanja naveli su da tako nešto ne bi smelo da se desi jer je kružni tok izmišljen da bi se smanjile gužve. U Beogradu to izgleda nije tako. Kako kažu, u našoj prestonici bi svi da na bezobrazluk prođu brže, mada ti vozači van kružnog toga treba da propuste one koji su već unutar kružnog toka jer – oni imaju prednost.

A to su u ovom slučaju – svi.

*

*

*

 

 

Teška mehanizacija bi možda bolje prošla.

*

Zato je u ovakvim situacijama najbolje onima koji su mogli da ostanu kod kuće.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar